Kako kod kuće obojati kosu i pritom biti zadovoljan konačnim rezultatom?

Ostajemo doma, saloni su zatvoreni pa je vrijeme da uzmemo stvar u svoje ruke!
Vidi originalni članak

S obzirom na to da odlazak u frizerski salon nije opcija, mnogi će uzeti stvar u svoje ruke i kosu obojati kod kuće. Tim povodom, Harpers Bazaar prenio je nekoliko insajderskih, stručnih savjeta s kojima će cijeli proces biti jednostavniji. Za početak, pobrinite se da je kosa dovoljno hidratizirana pa jednom tjedno stavite masku koja će se pobrinuti za zdravlje kose. 

Prije nego što počnete s bojanjem cijele kose, budite sigurni da ste odabrali pravu boju. To ćete najjednostavnije napraviti tako da napravite mali test, odnosno izdvojite nekoliko pramenova iznad uha, tamo gdje se najmanje vidi, i ostavite boju 15-ak minuta te rezultat provjerite na prirodnom svjetlu. Ako ste zadovoljni, nastavite s bojanjem cijele kose! 

Pri odabiru boje, birajte one koje su za jednu ili dvije nijanse svjetlije, odnosno tamnije od boje koje trenutačno imate, s obzirom na to da je radikalne promjene, ako ne ispadnu kako ste zamislili, trenutačno teško popraviti. 

U videu pogledajte kako ukloniti trajni lak kod kuće:

Kosu bojajte u kupaonici, iznad umivaonika - pripremite 'alat' koji vam je potreban za bojanje, kao što su rukavice, stari ručnici koje vam nije žao uprljati bojom, timer koji će vas upozoriti kad je vrijeme da isperete boju... Također, pobrinite se da imate dovoljno pakiranja boje, odnosno da vam se ne dogodi da usred procesa, ostanete bez boje za kosu. Primjerice, stručnjaci kažu da je za kosu dužine do ramena, potrebno 2 ili čak 3 pakiranja boje za kosu - za svaki slučaj jer odlazak u dućan nije opcija! Svi kojima je ovo prvi put da bojaju kosu kod kuće, trebaju znati da je izbor boja za kosu poprilično raznolik i veći nego ikad prije - u svojim formulama boje imaju više ulja i više sastojka za regeneraciju, a same su formule čišće, zdravije za kosu, a neke i veganske. 

Glavna razlika između boje kupljene u trgovini i one u salonu je u tome što profesionalni koloristi koriste različite nijanse kako bi se postigla 'dubina', ali i da kosa vizualno dobije na volumenu. Primjerice, kosa bi na korijenu trebala biti svjetlija na korijenu, a tamnija na vrhovima, piše Harpers Bazaar, a doma to možete postići tako da kupite dvije različite nijanse, vašu boju, i boju za nijansu svjetliju od te po žlicu svake boje pomiješajte, a dobivenu boju iskoristite za kosu koja uokviruje lice. Na ostatak kose stavite prirodnu nijansu kose. 

U galeriji pronađite najljepše ideje za manikure koje možete napraviti sami:

FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune

Ako vam problem stvara samo izrast, odnosno korijen kose, posegnite upravo za takvim proizvodima koji će vam 'kupiti' vrijeme prije do odlaska u frizerski salon. Riječ je o proizvodima koji su formulirani tako da se stapaju s postojećom bojom, a nanose se isključivo na korijen. Pojedini proizvodi traju desetak pranja, dok drugi mogu trajati tjednima. 

I u videu možete pogledati savjete beauty blogerice kako kosu obojati kod kuće:

Ako razmišljate o stvarno velikoj promjeni, možda je bolja ideja da za to pričekate da se ponovno otvore frizerski saloni jer bojanje kose doma nije namijenjeno drastičnim promjenama, već održavanju postojeće boje. Nakon bojanja, kosu nemojte prati barem 24. sata jer bi to moglo iziritirati vlasište, a pobrinite se da je njegujete kvalitetnim proizvodima koji će boju što drže održati svježom. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".