Kako tretirati tanku kosu? Savjetnica iz zagrebačkog salona donosi savjete: 'Jednostavno i brzo rješenje je - odrežite je!'

Tea Matičević iz salona Opium donosi i nekoliko prijedloga frizura koje možete isprobati - nekoliko varijanti boba i pixie frizura
Vidi originalni članak

Jesenska sezona sa sobom donosi i nove trendove, često i promjenu imidža, koja je posebno zanimljiva u svijetu kose. Ako ne pripadate skupini sretnica koje imaju gustu i voluminoznu kosu, uvijek se javlja isto pitanje - kako ošišati i stilizirati tanku kosu. Odgovor na pitanje ima Tea Matičević, osnivačica i kreativna direktorica frizerskog salona Opium

– Vrijeme je mijenja, mijenja se i naša garderoba i odjednom imamo potrebu isprobati novu frizuru. Ali, ako imate tanku kosu, bilo zbog gubitka kose ili genetike, pronalaženje frizure koja vam odgovara može biti frustrirajuće. Jedno jednostavno i brzo rješenje je: odrežite kosu! – savjetuje iskusna frizerka koja klijenticama s tankom kosom preporučuje klasičan ili pixie bob. Pixie rez izvrstan je za klijente koji žele odvažan izgled, a može se prilagoditi životnom stilu.

– Klijenticama koje ipak žele malo dužine preporučujem klasični bob. Šišanjem i stvaranjem pune linije, ova frizura dobiva težinu na obodu kose i stvara se iluzija deblje kose. Odličan način održavanja kratke kose je sušenje na zraku jer rezultira boljim volumenom i raspuštenom teksturom – pojašnjava. Matičević u salonu koristi Kevin Murphy Anti Gravity sprej za volumen koji djeluje protuupalno i antibakterijski na vlasište te regulira lučenje sebuma. Kosi daje volumen i podebljava vlas. Važno je, ističe stručnjakinja, koristiti proizvode koji se ne lijepe, ne talože na vlasištu i ne "zasićuju" dužinu. 

Tea Matičević donosi i nekoliko prijedloga kako ošišati kosu kojoj nedostaje volumen

Klasični bob

Za razliku od drugih stilova koji su ukošeni ili slojeviti, klasičan bob ošišan je iste duljine oko glave i pada do linije čeljusti. U ovu varijantu šišanja katkad se mogu ukomponirati "zavjesa-šiške". Središnji dio looka su šiške u obliku zavjese koje nisu otvorene na čelu i omogućuju razigran izgled. 

Dugački bob

Ako ne želite previše skratiti kosu, dugački je bob savršena sredina. Kim Kardashian primjer je da ne morate pristajati na kompromis s duljinom kose. 

Francuski bob

Riječ je o teksturiranom bobu, jednostavnom i šik. Volite li minimalno održavanje i stiliziranje, francuski bob savršen je izbor koji omogućuje da kosa izgleda nježno, messsyundone i prirodno.

Bixie rez

To je kombinacija između pixie frizure i boba. Spaja dvije frizure kako bi se dobila debljina pixie frizure, ali duljina boba.

Pixie rez

U početku se može ovakav način šišanja činiti zastrašujućim, ali s njim nema greške. To je klasičan stil kojeg su nosile Audrey Hepburn, princeza Diana i Kris Jenner, što pokazuje kako ova frizura dobro stoji ljudima različitih dobi, ali i kako se održala kroz razna stilska razdoblja. 

"Cheekbone" bob

Želite li nešto trendovsko, isprobajte ultrakratki kosi bob koji seže točno do jagodica. Ova bob prati crte lice, dok kosa ostaje kratka i oštra.

"Tucked" bob

Riječ je o mekanom bob sa zakrivljenim vrhovima koji idu prema unutra. Može se kombinirati s francuskim bobom ili bobom sa šiškama kako bi se dala dodatna tekstura i dimenzija. 

 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".