Kako tretirati strije?

Kozmetologinja Martina Pužar - Zebić savjetuje kako se riješiti strija.
Vidi originalni članak

Nažalost nema načina kako predvidjeti tko će dobiti strije, a tko neće. No genetika igra ulogu u tome jer nasljeđujemo kvalitetu kože. Strije su ožiljci na koži, rezultat oštećenja u kolagenu i elastičnom tkivu kože.

Njega kože je jako bitna, pogotovo u trudnoći, i bitno je da ste u tome uporni. Svaki dan kožu treba mazati ujutro kremom protiv strija, a navečer bademovim ili jojobinim uljem. Piling treba raditi svakih 14 dana kako bi se mrtve stanice maknule s kože i ona se otvorila za svakodnevni unos aktivnih hidratantnih sastojaka. Nemojte se oslanjati samo na njegu izvana nego hidratizirajte kožu i tako da pijete dovoljno vode. I pravilna prehrana vrlo je važna, osobito namirnice bogate vitaminima A i C.

Idealan kozmetički tretman za trudnice je dubinsko hranjenje kože uljem protiv strija. Tretman uključuje piling cijelog tijela i specijalnu masažu za trudnice.

Ako dobijete strije, imajte na umu da one nikada neće u potpunosti nestati nego će samo izblijediti. Dermoabrazija, kemijski piling, tretmani laserom i intradermom mogu umanjiti vidljivost strija. Najbolja je opcija intraderma jer pomaže obnoviti oštećeni elastin i kolagen.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".