Kako smanjiti pore i zagladiti kožu, prema savjetima dermatologa

Prljavština, ulje i mrtve stanice kože mogu začepiti pore i uzrokovati njihovo širenje. Redovito čišćenje lica, dva puta dnevno, može pomoći u uklanjanju ovih nečistoća i spriječiti njihovu akumulaciju.
Vidi originalni članak

Problemi sa porama su uobičajeni među ljudima svih dobi i vrsta kože. Nepravilna njega, hormonalne promjene, prehrana i mnogi drugi čimbenici mogu uzrokovati proširene pore, što može utjecati na izgled kože. Srećom, kako piše Marie Claire, postoje neki savjeti koje preporučuju dermatolozi, koji vam mogu pomoći da smanjite pore i zagladite kožu.

Redovito čišćenje kože
Prljavština, ulje i mrtve stanice kože mogu začepiti pore i uzrokovati njihovo širenje. Redovito čišćenje lica, dva puta dnevno, može pomoći u uklanjanju ovih nečistoća i spriječiti njihovu akumulaciju.

Upotreba tonera
Toner je proizvod koji se nanosi nakon čišćenja lica i prije hidratantne kreme. Toneri su dizajnirani da očiste kožu od nečistoća koje čistači ne mogu ukloniti. Njihova redovita upotreba pomaže u smanjenju vidljivosti pora i sprječava nakupljanje nečistoća.

Upotreba retinola
Retinoidi su jedan od najučinkovitijih sastojaka za liječenje problema s porama. Ovi sastojci potiču staničnu obnovu kože i pomažu u smanjenju proizvodnje sebuma, što može smanjiti veličinu pora.

Zaštita od sunca
Izlaganje suncu može oštetiti kožu i uzrokovati povećanje proizvodnje sebuma. Korištenje proizvoda sa zaštitnim faktorom može pomoći u zaštiti kože i smanjenju vidljivosti pora.

Redoviti piling
Piling uklanja mrtve stanice kože koje mogu začepiti pore i uzrokovati njihovo širenje. Redoviti piling kože pomaže u održavanju kože glatkom i čistom, što može smanjiti veličinu pora.

Uz navedene savjete, važno je napomenuti da je svaka koža jedinstvena i zahtijeva individualizirani pristup njezi. Ako imate problema sa porama ili drugim problemima kože, uvijek se obratite svom dermatologu kako bi vam pomogao pronaći najbolje rješenje za vašu kožu.

Efektne cipele koje svakom outfitu dodaju dozu elegancije:

FOTO: Mango Strukturirane sandale 39.99 € FOTO: Mango Sandale s remenčićem 49.99 € FOTO: Mango Štikle s remenčićima 45.99 € FOTO: Mango Sandale s uzorkom 39.99 € FOTO: Mango Asimetrične sandale 59.99 € FOTO: Mango Sandale s remenčićima 49.99 € FOTO: Mango Platforme 59.99 € FOTO: Mango Metalik sandale 45.99 € FOTO: Mango Sandale sa širokom petom i remenčićem 45.99 € FOTO: Mango Vinyl štikel 59.99 €

Pet jednostavnih održivih zamjena koje će vašu rutinu njege kože učiniti ekološki prihvatljivijom
Serija Outer Banks odlična je inspiracija za ležerne kombinacije koje daju osjećaj kao da ste na godišnjem odmoru
Pravo osvježenje u poslovnom odijevanju: 'Volim talijansku klasiku i jedino što ne bih nosio su košulje kratkih rukava'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".