Kako se riješiti podočnjaka na jednostavan način, prema savjetima dermatologa

Jedan od glavnih razloga zašto se tamni krugovi pojavljuju ispod naših očiju je gubitak volumena, koji se prirodno događa kako starimo
Vidi originalni članak

Mnogi su ljudi zabrinuti zbog podočnjaka i žele ih se riješiti na sve moguće načine. Mogu biti posljedica raznih čimbenika, uključujući genetiku, nedostatak sna, alergije, stres i starenje. No, dermatolozi imaju nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se riješite tamnih kolutova oko očiju.

“Podočnjake može uzrokovati više različitih čimbenika,” objašnjava Maryam Zamani, okuloplastična kirurginja, estetska liječnica i kreatorica MZ Skin-a za Glamour.

Jedan od glavnih razloga zašto se tamni krugovi pojavljuju ispod naših očiju je gubitak volumena, koji se prirodno događa kako starimo i rezultira izraženijim suznim koritima – utorom koji se nalazi između donjeg kapka i obraza.

Drugi je genetska sklonost višku pigmenta. “Postoji neka genetska komponenta tamnih kolutova”, objašnjava Zamani. “Neke etničke pripadnosti mogu imati nasljednu hiperpigmentaciju, a neki pojedinci imaju obiteljsku povijest natečenih donjih kapaka zbog prolapsa masnog tkiva.”

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen:

Nedostatak sna uzrokovat će širenje krvnih žila ispod očiju, što će rezultirati podočnjacima. Dajte prednost dovoljnom sna svake noći. Za odrasle to je obično oko 7-9 sati. Osim manjka sna, dehidracija će učiniti vaše podočnjake vidljivijima. Pijte dovoljno vode kako bi vaša koža i tijelo bili hidrirani.

Hladni oblozi mogu smanjiti podočnjake i natečenost ispod očiju. Možete koristiti kriške krastavca ohlađene u zamrzivaču ili čak žlicu. Hladne obloge nježno stavljajte na zatvorene kapke nekoliko minuta svaki dan.

Izlaganje suncu pogoršat će tamne mrlje i može uzrokovati promjene u pigmentaciji. Koristite sunčane naočale kako biste zaštitili osjetljivu kožu oko očiju od štetnih UV zraka.

Koristite proizvode za područje oko očiju koji sadrže aktivne sastojke poput vitamina C, retinola ili kojične kiseline. Ovi sastojci mogu posvijetliti ton vaše kože i pomoći smanjiti podočnjake. Ovi sastojci poboljšavaju teksturu, tonus i elastičnost kože, a s vremenom mogu smanjiti pojavu podočnjaka.

Podočnjaci mogu biti uzrokovani, u nekim slučajevima udubljenjem ili gubitkom volumena ispod očiju. Ispod očiju, dermalni fileri poput onih na bazi hijaluronske kiseline mogu se koristiti za zaglađivanje podočnjaka i vraćanje volumena. Korištenje laserskih tretmana poput intenzivnog pulsirajućeg svjetla (IPL) ili frakcijskog lasera može poboljšati teksturu kože i pigmentaciju, što će smanjiti podočnjake.

Imajte na umu da se koža svake osobe razlikuje pa se rezultati ovih tretmana i savjeta mogu razlikovati. Obratite se dermatologu za savjet i prilagođene preporuke prilagođene potrebama i problemima vaše kože.

Charlotte Tilbury proizvodi su na velikom sniženju; Ovo su najpopularniji koje jednostavno morate imati!
Meghan Markle odmakla se od klasike: Odabrala trendi komplet kratkih hlača i predimenzioniranog blejzera
Kraljica Letizia zabljesnula u proljetnoj haljini koja je inspirirana modom 80-ih godina

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".