Kako savršeno nanijeti lak za nokte za manikuru bez grudica ili crta, prema savjetima sturčnjaka

Pri odabiru laka za nokte, imajte na umu krajnji cilj i željeni izgled. Finiši laka mogu stvoriti potpuno različite i jedinstvene izglede, uključujući prozirni, mat, metalik/kromirani i satenski.
Vidi originalni članak

Samostalno lakiranje noktiju može biti izazovno, ali uz prave savjete i alate, možete postići profesionalne rezultate iz udobnosti svog doma. Dvije poznate manikerke, Mariana Augusto i Ashleigh Alli, za Byrdie podijelile su svoje najbolje savjete kako biste postigli besprijekornu manikuru.

Kao i kod svake vještine, vježba čini savršenstvo. Prvo što će vam trebati je odgovarajući alat. Vaš početni komplet za manikuru trebao bi uključivati ​​rašpice za nokte, pufere, gurače zanoktica, škare za zanoktice, aceton za dehidraciju noktiju te dobar bazni i završni sloj, kao i ulje za zanoktice.

Pri odabiru laka za nokte, imajte na umu krajnji cilj i željeni izgled. Finiši laka mogu stvoriti potpuno različite i jedinstvene izglede, uključujući prozirni, mat, metalik/kromirani i satenski.

Pripremite nokte
Za besprijekoran završetak, manikura se treba raditi na čistoj, svježoj podlozi, Stoga počnite nježno gurajući zanoktice prije no što namočite nokte sapunom i vodom. To će vam pomoći očistiti svu prljavštinu ili ostatke i omekšati vaše zanoktice.

Zatim upotrijebite škarice za zanoktice ili otopinu za uklanjanje zanoktica kako biste uklonili mrtvu kožu. Mrtva koža će se pojaviti kao bijela pa to koristite kao smjernicu - ne želite odrezati živo tkivo.

Zatim podrežite i izrašpajte nokte. Odaberite bilo koji oblik nokta koji želite; samo pokušajte rašpati u jednom smjeru kako biste izbjegli cijepanje slojeva nokta. Zatim pamučnom blazinicom namočenom u aceton obrišite nokte kako biste ih dehidrirali i uklonili višak masnoće. Možete koristiti i odstranjivač laka za nokte koji ne sadrži aceton za ovaj korak ako želite. Dehidracija noktiju prije nanošenja bilo kojeg proizvoda pomoći će da se ulja ne zatvore u nokte, što će rezultirati dugotrajnijom manikurom.

Nanesite bazni lak
Augusto kaže da je ključno započeti s temeljnim premazom. On će djelovati kao zaštitni sloj između vašeg prirodnog nokta i svega što nanesete na vrh, bez obzira na to je li normalan lak ili gel. Bazni lak također će pomoći da vaša manikura traje duže. Nanesite tanak, ravnomjeran sloj i pričekajte nekoliko minuta prije nego što nanesete lak. 

Nanesite lak u boji
Nakon što vrhom četkice za lak za nokte okrenete rub bočice kako biste uklonili višak proizvoda, profesionalci preporučuju bojanje metodom s tri trake. Pomičite četkicu od kutikule do vrha preko središta nokta jednim glatkim pokretom. Zatim ponovite na lijevoj i desnoj strani nokta.

"Pazite da nanosite tanke slojeve proizvoda i da se oni između toga potpuno osuše ili stvrdnu", kaže Augusto. "Neke boje definitivno imaju veću pokrivenost od drugih, što bi moglo značiti da ćete možda trebati nanijeti treći sloj boje kako biste dobili taj besprijekoran izgled." Ona preporučuje da imate pri ruci četku za čišćenje kako biste očistili oko noktiju. 

Ako planirate dodati crtež na nokte, to ćete htjeti učiniti nakon ovog koraka (s potpuno osušenom bazom) prije nego što sve zapečatite gornjim slojem.

Nanesite završni lak
Nakon što ste zadovoljni svojom bojom, nanesite završni sloj kako biste zapečatili izgled. Završni sloj je prozirni lak koji će spriječiti pucanje i dodati dodatni sjaj. No, još jednom se predlaže korištenje metode s tri trake kako bi se osiguralo da je cijeli nokat pokriven i da se lakira za dodatnu zaštitu i dugotrajnost.

Naknadna njega je veliki čimbenik u trajanju vašeg laka i noktiju, stoga budite što pažljiviji. Preporučuje se obilno korištenje ulja za zanoktice. Nanesite ga svakodnevno kao i dobru kremu za ruke.

Također ćete htjeti unijeti neke prilagodbe u svoju dnevnu rutinu, posebno kada su u pitanju kućni poslovi. "Prilikom čišćenja, poput pranja posuđa, obavezno nosite rukavice", kaže Augusto. "Izloženost višku vlage može utjecati na dugovječnost vaše manikure." 

"I konačno, nemojte trgati svoju gel manikuru", kaže Augusto. "Ovo je jako važno jer ćete na kraju pokidati slojeve svojih prirodnih noktiju." To će ih oslabiti i ugroziti zdravlje vaših noktiju, što bi moglo utjecati na istrošenost vaše sljedeće manikure.

Meghan Markle pokrenula je lifestyle brend, a najavila je i dolazak svojeg kulinarskog showa na Netflix
Vlatka Pokos sjajno spaja dizajnerske i klasične komade: 'Danas sam odabrala proljetnu kombinaciju'
Ležeran stajling dugo nije izgledao ovako dobro: Prepišite odlične ideje poduzetnice čiji stil obožavamo!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".