Kako pronaći najbolji oblik obrva za svoje lice? Stručnjaci imaju par savjeta, najvažniji je - pustite pincetu!

U zadnje vrijeme, naglasak je stavljen na prirodan oblik obrva, što su potvrdile i zvijezde poput Shay Mitchell, Zendaye i Dua Lipe
Vidi originalni članak

Obrve imaju značajnu ulogu za naš izgled, ali su i 'svjedok' vremena. Tako su devedesete bile o znaku tankih obrva koje su se ponovno vratile kroz modne i beauty kampanje, a razdoblje između obilježile su guste, pune obrve kakve je popularizirala Cara Delevingne. Obrve su važne za proporciju lica, naglašavanje linija i uokviravanje očiju. 

Koliko su bitne za proporcije, potvrđuje i slučaj Anastasije Soare, bivše arhitektice, a danas osnivačice i izvršne direktorice kultnog brenda Anastasia Beverly Hills koja je svoja znanja primijenila i na - obrve. Glamour piše kako je rekla da položaj i oblik obrva utječe na našu percepciju nekoga. Tako niže obrve mogu odati dojam umora ili tuga, visoke dati efekt strogoće, ravne obrve mogu djelovati ljutito... Postoji toliko aspekata koje treba uzeti u obzir pa ne čudi što su tretmani poput threadinga, microbladinga i laminiranja tako popularni. 

Lana Biželj: "Trebalo mi je deset godina da prihvatim svoje keloide. Danas sam bolje no ikad"

 

U zadnje vrijeme, naglasak je stavljen na prirodan oblik obrva, što su potvrdile i zvijezde poput Shay Mitchell, Zendaye i Dua Lipe. Nilam Holmes, stručnjakinja za obrve i osnivačica Eyebrow Queen kaže kako, kad su u pitanju obrve, trendove treba odbaciti i krenuti se onome što odgovara licu. Pravi oblik obrva licu daje ravnotežu i može napraviti veliku razliku u izgledu. Stručnjaci ističu kako je najvažnije držati se prirodnog oblika obrva pa je dobra ideja koristiti proizvode koji će pojačati obrve ili im dati volumen. 

Stručnjaci su podijelili par savjeta kako izvući maksimum iz svojih obrva i prilagoditi ih licu.

Osim što se treba držati prirodnog oblika i položaja, stručnjaci ne savjetuju slijepo praćenje trendova. Također, jedan od savjeta je i - pustite pincetu. Naime, pretjerano čupanje i pretjerano oblikovanje obrva mogu trajno oštetiti dlačice. 

Nadalje, veličinu obrva treba uskladiti s veličinom lica. Ako je ono dugačko, zaobiđite zaobljene ili visoke obrve jer će dodatno izdužiti lice. Ravne obrve na četvrtastom će licu naglasiti oblik, a lice će biti mekše ako im dodate lagani luk. 

Ipak, nije bitan samo oblik, nego i boja. Ako volite tamne obrve, izbjegavajte guste i debele obrve jer će one dominirati licem. Bolji su izbor svjetlije i mekše nijanse. 

Ako niste sigurni kako oblikovati obrve, u početku možete potražiti pomoć stručnjaka koji će vas usmjeriti.  Želite li cijeli posao odraditi sami, držite se prirodnog oblika obrva, popunite ih ili uklonite nepravilnosti tamo gdje je potrebno. Dobra je ideja i investirati u kvalitetan serum za obrve kako biste pospješili rast dlačica. 

Jelena Rozga nosi jedne od najpoželjnijih štikli sezone: Savršene su za sezonu partyja, pronašli smo pristupačniju opciju

Jadranki Sloković ležernost izvrsno pristaje: Stroge krojeve odijela zamijenila trapericama, puf-jaknom i džemperom

7 najprodavanijih parfema s Notina među kojima možda pronađete i najmirisniji poklon za Božić

Što je trenutno najprodavanije u Zari? Izdvojili smo modne favorite za zimske dane od 139,90 kn

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".