Kako pravilno oprati kosu, za koga je maska, a za koga regenerator? Iz popularnog salona imaju odgovore na sva pitanja

Razgovarali smo sa stručnjacima iz Viklera i ruža koji su za Divu podijelili izvrsne savjete za pranje kose
Vidi originalni članak

Jedan od onih super osjećaja je i izlazak iz salona s novom frizurom te svježe opranom i stiliziranom kosom. Koliko god se trudili, gotovo je nemoguće u kućnoj njezi kose postići isti efekt, no stručnjaci iz salona Vikler i ruž podijelili su nekoliko savjeta s kojima i kod kuće možemo oprati kosu tako da ona ima wow-efekt.

Krenuli smo od šamponiranja, treba li je šamponirati jednom ili dvaput tijekom pranja?

- Ne postoji pravilo o tome trebali li kosu šamponirati jednom ili dvaput, to sve ovisi koliko često u tjednu peremo kosu i koliko nam se kosa masti. Ako je perete svaka dva dana, dovoljno ju je šamponirati jednom. Inače, prvo šamponiranje služi kako bi se skinule naslage nečistoće s tjemena, a drugo kako bismo otklonili ostatke. Jako je važno naglasiti da se pri pranju kose fokusiramo na vlasište i kružnim pokretima, masažom trljamo tjeme u svim smjerovima, a dužinu vlasi samo na kraju lagano “dotaknemo” šamponom. Razlog tome je što se kosa prlja od tjemena, a dužinu bismo samo zapetljali i dodatno isušili - pojašnjavaju iz Viklera i ruža.

Postoje šamponi za sve vrste kose pa tako i za bojanu, no bitno je fokusirati se na strukturu kose i tome se prilagoditi. Kad su u pitanju maske i regeneratori, takve proizvode koristimo nakon šamponiranja:

- Maske su više namijenjene kosi čija je vlas debela i teška, a regeneratori su prikladni za tanku vlas jer nisu toliko koncentrirani i neće otežati tanku vlas te joj oduzeti volumen. Dobro je znati da prilikom stavljanja maske na kosu dodatno možete potaknuti njeno djelovanje tako da kosu umotate u topao ručnik i držite 10-15 minuta. Isto tako trebamo uzeti u obzir sklonost mašćenju vlasišta. Jako je bitno da nakon šamponiranja, regenerator ili masku stavljamo isključivo na vrhove kose, nikako na tjeme.

Frizeri iz Viklera i ruža kažu kako kruže teorije o tome da, ako rjeđe peremo kosu, ona će se manje mastiti. Međutim, poručuju da rjeđim pranjem kose samo dobivamo prljaviju kosu. Naime, mašćenje vlasišta ovisi isključivo o lučenju žlijezda koje nepranje neće spriječiti niti smanjiti. 

Ni stilist i društveni kroničar nije odolio it čizmama sezone: 'Kupujem online i na rasprodaji jer povoljno nađem stvari koje nitko ne želi'

Hit torba, traperice, upečatljiva jakna... Ne znamo što nam je bolje u još jednom besprijekornom izdanju Ive Radić

Jakna koja će obilježiti proljeće izvrsno stoji zgodnoj građevinarki: 'Često kombiniram sportske i elegantne komade'

Kad osmijehom i genijalnim stajlingom osvojiš špicu: 'Nikad ne bih nosila tajice, a nemam niti jednu trenirku!'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".