Kako održavati kožu mladolikom bez estetske kirurgije: Skinfinity ima recept za njegovanu kožu

Skinfinity Decollete serum za njegu vrata, dekoltea i grudi sadrži poseban oblik aktivne komponente u obliku aminovektora. Derivat izoleucina, esencijalne aminokiseline poznate po sposobnosti poticanja stanica na obnavljanje i lifting vitalnih proteina u koži.
Vidi originalni članak

Skinfinity laboratorij brine o svakom dijelu vaše kože, osobito o dijelu koji otkriva ženstvenost – dekolte i grudi. Koža vrata i dekoltea podložna je ubrzanom starenju iz nekoliko razloga. Ponajprije taj dio kože tanje je strukture i nema žlijezda lojnica, a ujedno je izložena svim štetnim vanjskim faktorima; UV zrake, vjetar, zagađenje itd. U zrelijoj dob smanjuje se produkcija kolagenskih i elastičnih vlakana te pojava bora. Njega tog vrlo delikatnog i posebnog dijela ženskog tijela trebala bi započeti već u dvadesetim godinama.

Skinfinity Decollete serum za njegu vrata, dekoltea i grudi sadrži poseban oblik aktivne komponente u obliku aminovektora. Derivat izoleucina, esencijalne aminokiseline poznate po sposobnosti poticanja stanica na obnavljanje i lifting vitalnih proteina u koži. Prirodna alternativa lipofilinga s obzirom na sposobnost popunjavanja bora i vraćanja volumena, stvaranja funkcionalnih adipocita i povećanje čvrstoće zahvaljujući fibroblastima

Žene su suočavaju s još jednim problemom kože dekoltea i vrata, a to je suhoća kože. Zimi zbog hladnoće i suhog zraka, a ljeti zbog UV zraka. U formulaciji koristimo aktivnu komponentu ekstremolit Gyceryl Glucoside.

Što su ekstremoliti?

Prirodne molekule formirane unutar extremofilnih mikroorganizama koji su jedan od najmanjih i najstarijih oblika života na zemlji. Ekstremoliti se nalaze u ekstremnim okruženjima poput gejzirima, pustinjama, slanim jezerima ili polarnom ledu i mogu preživjeti u uvjetima kao što su intenzivno UV zračenje, toplina ili suhoća.

Extremofilni mikroorganizmi posjeduju jedinstvene biološke obrambene mehanizme za borbu protiv ekstremnih ekoloških stresova. Igraju važnu ulogu u tim mehanizmima i nisko su molekularne tvari. Stabiliziraju biološke strukture kao što su membrane, proteini ili nukleinske kiseline i štite ekstremofile od stresnog okoliša.

Zahvaljujući intenzivnom istraživanju, pokazalo se da zaštitna svojstva ekstremofila, dokazana milijunima godina, imaju prednosti za ljude i životinje. Zamislite samo afričku pustinju. Ni kap vode mjesecima - samo toplina, suša, prašina i sunce. Zemlja je napuknuta i biljke izgledaju osušene. Tijekom sušne sezone u pustinji, koja može trajati godinama, biljke (npr. Myrothamnus flabellifolia) moraju se suočiti s gubitkom sve svoje stanične vode. Za svaku drugu biljku to obično znači ukupnu štetu strukture stanica i smrti. Molekula za zaštitu od naprezanja Glyceryl Glucoside (također poznata pod nazivom Gluco-Glycerol ili Glycerylglucose) koja je ključni sastojak naše aktivne komponente, čuva strukture biljaka Myrothamnus i štiti je od umiranja usprkos potpunom sušenju, a onda kada počinje kiša, ponovno počinje cvjetati.

Način djelovanja Glyceryl Glucosida, dobro je poznat: u slučaju ekstremne suhoće sprječava uništavanje staničnih membrana. Ako voda u biljci nestane, površine staničnih membrana dodiruju jedna drugu, što rezultira restrukturiranjem staničnih membrana (od fluida do strukture gela) i miješanjem membranskih komponenti. Kada se biljka rehidrira, prirodne strukture stanica ne mogu se obnoviti i biljka je mrtva.

Kako bi koža bila dodatno nahranjena lipidima, koristili smo poseban oblik karite maslaca koji daje lagani i baršunasti osjećaj na koži. Iz tog razloga Decollete se brzo apsorbira u kožu, pružajući trenutni učinak vlaženja i blistavi sjaj. Ostavlja kožu mekom i svilenkastom. Štiti kožu od slobodnih radikala i oksidacije i potiče epidermalnu regeneraciju i elastičnost kože. Koža je duboko hidratizirana i zaštićena od vanjskih utjecaja.

Njega vrata, dekoltea i grudi zahtijeva brzu regeneraciju i borbu protiv slobodnih radikala, zbog izloženosti tijekom proljeća i ljeta UV zrakama. Ekstrakt smole drveta Croton lechleri koji raste u području Amazone, Perua, Ekvadora i Kolumbije, a upravo prva saznanja djelotvornosti ove biljke bila povezana s ubrzanim zarastanjem rana. Proantocijanidi snažnih antioksidativnih svojstava ubrzavaju zacjeljivanje kože, stvaraju zaštitni sloj i fizičku barijeru koja štiti od mikroorganizama. Taspin, alkaloid snažnog protuupalnog djelovanja skračuje vrijeme zacjeljivanja te stimulira migraciju fibroblasta. Najvažnije djelovanje ekstrakta zmajeve krvi je epigenetičko reguliranje djelovanja mikroRNA uključene u proces starenja. Epigenetika u kozmetici istražuje mehanizme koji su uključeni u regulaciju genske aktivnosti – biološki mehanizmi koji će uključivati i isključivati gene bez promjene njihove sekvence. Ekstrakt zmajeve krvi stimulira detoxa stanica, stimulira sintezu akvaporina-3, kao snažnog ovlaživača, kao i sintezu čvrstih spojeva koji djeluju na prirodan imunitet i ponovno stvaranje kolagena.

Ljudska koža služi kao važna zaštitna barijera. Ona štiti temeljno tkivo od dehidracije i sprječava prodor klica i štetnih tvari iz okoliša. Ako je ova barijera oslabljena, povečana je mogućnost dehidracije. Taj proces naziva se transepidermalni gubitak vode (TEWL)i često je povezan s atopičnim ekcemom i drugim kroničnim bolestima kože. Decollete serum za njegu vrata, dekoltea i grudi štiti kožu od transepidermalnog gubitka vode, potiče stvaranje kolagenskih vlakana i adipocitnih stanica te štiti od slobodnih radikala. Kožu ostavlja njegovanom, svilenkastom i mirisnom, a diskretne zlatne čestice dekolte čine glamuroznim.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".