Kako odabrati savršenu maskaru ovisno o boji kose i očiju? Naša poznata vizažistica ima odlične savjete

Iako su neko vrijeme bile na putu prema dolje, jer su umjetne trepavice osvojile tržište i popele se na vrh među trendovima, ipak su maskare i dalje broj jedan jer sve je popularniji prirodan look.
Vidi originalni članak

Neki proizvodi imaju višenamjensku ulogu, a jedan takav je maskara koja uz pomoć olovke postaje ultimativna formula za super make-up varijante – od smokey looka do minimalizma. Iako, i sama četkica ovog proizvoda koji pogledu daje čaroban štih inovacija je za sebe, jer kozmetičke kuće stalno nam nude nove varijante. Dlačice od posebnih materijala, primjerice one od gume, napravljene su tako da nam omoguće zatamnjenje svake trepavice, pa i onih najmanjih.

Iako su neko vrijeme bile na putu prema dolje, jer su umjetne trepavice osvojile tržište i popele se na vrh među trendovima, ipak su maskare i dalje broj jedan jer sve je popularniji prirodan look. Također, neke umjetne trepavice moguće je malo popraviti upravo maskarom, tako da se ona ne miče iz samog vrha popularnih beauty pomagala.

Iako ih ima raznih, danas su maskare koje obećavaju volumen – broj jedan na tržištu. Htjele smo crnu, htjele smo uvijeno, htjele smo svaku, baš svaku trepavicu istaknuti do maksimuma. Ali prvo i osnovno, htjele smo volumen pa su gotovo sve kozmetičke kuće predstavile, a i dalje to čine, maskaru koja nadograđuje trepavice. Tu su najdublje crne nijanse, kao i razni polimeri koji kao da odijevaju svaku dlačicu u tamni sjajni outfit.

Uz maskare, gotovo su nezaobilazne i njihove pratiteljice – olovke za oči. No tu je priča više koloristički obojena jer osim crne, popularne su i tražene olovke u bojama. Koloristika s tog područja referira se na one divne nijanse koje vežemo uz prirodu i vino – tamna bordo, tamnoljubičasta, plava, smeđa… Sve su tu. I čine razliku, iako se na prvu ona ne primijeti. No u odnosu na šarenicu našeg oka, pigment s primjesom tih nijansi ima smisla.

– Osobno smatram da svim bojama i oblicima očiju pristaju sve boje olovaka, stvar je u nijansama kao i kod crvenog ruža – priča vizažistica Ivana Bilandžija Billy. No ipak, želimo li istaknuti boju očiju, onda je idealno da svjetlooke dame, osim crne, koriste boju crnog vina te bakrene i zlatne. S druge strane, sklad nijanse na plavim će očima istaknuti olovke sličnog tona. Ovaj stil nosile su brojne dame, jedna od njih je i Lady Diana, no danas je zanimljivije vidjeti kontrast i isticanje boje na spomenuti način. Brinetama će savršeno pristajati tamnozelene i tamnoplave koje će naglasiti jedva primjetne pigmente u šarenici.

– U ponudi imamo niz varijanti olovaka, radi se o raznim teksturama, od vodootpornih i klasičnih do kohl formula koje su izrazito jednostavne za korištenje jer ih je lako razmazati. Potrebno je malo spretnije baratanje kako biste napravile razne smokey varijante, što olovku čini višenamjenskom – kaže Billy.

Dodaje kako neke žene s kojima je radila uistinu znaju samo olovkama napraviti razne make-up stilove, jer s vremenom se stječe iskustvo, a kad shvate da se samo jednom alatkom mogu osmisliti razne varijante, mašti nema kraja. Relativno nedavno na modnim revijama, a znamo da se upravo tamo kreiraju trendovi, vizažisti su se počeli igrati šminkom inspirirajući se artističkim stilovima. Pa je olovka poslužila kao formula za kreiranje točkica i raznih linija ili njihovih kombinacija. Samo jedna crna linija na kapku ili kreiranje mačkastog stila, ali tako da linija opisuje oblik krila na svakom oku, postalo je superhit jer toliko je jednostavno da je teško odoljeti mu. S druge strane, make-up minimalizam koji je također postao popularan posljednjih sezona otkriva razne igre s pomoću što manje proizvoda. U tom smislu, svijet kozmetike proslavio se proizvodima kojima uz malo utrošenog vremena možemo rekreirati razne stilove i lookove, a da ne moramo potrošiti silan novac. Olovke su vrlo dostupne, ima ih po raznim cijenama te dolaze u niz nijansi. Obratite pozornost na teksturu – ako se volite igrati, tu su te mekanije opcije s kojima ćete smokey look napraviti doslovno u pet minuta.

Malo mrljanja, malo linija i to je to, grunge look je zagarantiran. U paru, maskara i olovka dovoljne su za niz stilova, a među njima su i brojne glamurozne opcije. Više slojeva maskare, no pričekajte između nanošenja, garantira veće i vizualno gušće trepavice. No prvo ide ta famozna olovka. Istočkana ili u liniji tik do trepavice dat će iluziju gustoće, a maskara će pojačati dojam prekrasnog pogleda. Izvijte liniju olovkom u špic prema vanjskom djelu oka. Ovaj je stil raznolik, laska svakom oku, a pogled postaje čaroban i senzualan.

 

Na kioscima potražite Divu Style, glossy izdanje na 180 stranica! Zvijezda naslovnice je Barbara Kolar, a dolazi u kompletu s Borboleta narukvicom za 49,90 kn

Elegancija na trendi način: 'Nikad ne bih nosila glomazne tenisice i oversized krojeve kod kojih se izgubi ženstvena figura'
Zgodne sestre s Cvjetnog: 'Ne nosimo tajice, trenirke i Uggsice, kao ni sve ostalo što ne naglašava ženstvenost'
Prekrasne mama i kći ukrale pozornost na zagrebačkoj špici: Osvojile super outfitima, ali i divnim osmijesima
Mnogi od njih zaziru, a zapravo su genijalan proizvod za mekoću i dubinsku hidrataciju lica i tijela

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".