Kako koristiti kreme za zrelu kožu?

Ako niste na vrijeme reagirali i već primjećujete prve naznake bora (primjerice, u kutu oka ili kod usana…), trebali biste početi koristiti intenzivne kreme. Riječ je o kremi ili emulziji namijenjenoj za kožu koja je izgubila kompaktnost. Postoje različite vrste: na bazi kolagena, hijaluronske kiseline ili antioksidansa. Nažalost, moramo se osloniti na sebe te se dobro informirati o sastojcima u kremama.
Vidi originalni članak

Nakon četrdesete godine takvu kremu treba koristiti svakodnevno, a prije četrdesete preporučuje se samo ako ste na drastičnoj dijeti čije se posljedice odražavaju i na vašem licu. Antiage kremu koristite naizmjenično s nekom drugom kremom nespecifičnog djelovanja prema potrebi: primjerice, u razdobljima pojačanog stresa koristite istodobno hranjivu ili hidratantnu kremu i onu protiv starenja – jednu ujutro, a drugu navečer. Kako biste što više odgodili prve znakovi starenja, koži lica potrebna je svakodnevna zaštita i vlaženje kakvu pružaju kreme protiv starenja. One se mogu koristiti i u obliku seruma, a nanose se na dio lica koji se želi posebno tretirati, premda ne treba zanemariti ni ostali dio lica, vrata i dekoltea. 

Kreme za njegu prvih bora nanose se kružnim pokretima od čela prema dekolteu. Kod već vidljivih bora treba koristiti kreme i serume (ali i posebne tretmane), kojima potičemo kožu da sama ponovno pojača stvaranje kolagena te na taj način sprečavamo nastanak dubljih bora. Nanošenje kreme protiv vidljivih bora treba početi od čela, potom prijeći na obraze i oko očiju te završiti nanošenjem na cijeli vrat. Kremu utrljajte laganim pritiskom dok ne osjetite da se potpuno upila. Važno je naglasiti da kreme s lifting efektom treba koristiti kad su bore već vidljive, jer one svojim djelovanjem podižu volumen kože te ravnaju udubinu bore.

Kreme koje vraćaju vrijeme?

Ukoliko još niste, isprobajte dnevnu kremu CREME DE JOUR NOURRISSANTE pariške kuće Bocassy – za suhu i zrelu kožu.

Zreloj koži potrebna je pojačana hidratacija, no to nije sasvim dovoljno. Proces starenja povezan je s gubitkom vode i smanjenom proizvodnjom masnoća, stoga moramo izvana poduprijeti optimalan rad kože kako bi se smanjio i nadomjestio gubitak vode i masnoća u kožnom tkivu. Znakovi starenja mogu se usporediti sa suhoćom kože, no pritom unos pojačane hidratacije nije osnovno i jedino pravilo, nego je uz to potreban i pojačani unos ulja, vitamina i minerala.

Kreme za lice Bocassy pojačat će unos hranjivih sastojaka, ulja i vitamina za ljepši i svježiji izgled vaše kože. Sadrže samo ulja prirodnog podrijetla. Ne sadrže parabene, bojila, silikonska i mineralna ulja.

Mladenački izgled kože može se vratiti kao kad biste se jutrom probudili jedan dan unatrag…

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".