Kako doma oprati kosu da barem približno ima efekt kao pri izlasku iz frizerskog salona?

Ako želite osjećaj kao nakon tretmana u salonu, u pranje kose treba uložiti malo više vremena i pozornosti
Vidi originalni članak

Svi ćemo se složiti kako izlazak iz frizerskog salona sa savršenom frizurom može barem malo popraviti dan. Nakon tretmana u salonu, kosa uvijek bude svilenkastija i izgleda voluminoznije - uvijek se rado prepustimo u ruke frizerskih stručnjaka, no istovremeno se također pitamo kako to postići jer je u kućnoj radinosti jako teško stvoriti takav efekt. 

Iz Glamoura su pitali profesionalce postoji li način njege kose čiji će rezultat biti barem približan onom iz salona, a stručnjaci tvrde da se tajna krije u pranju kose. Naime, većina ljudi koji dođu u salon ima čiste i uredne vrhove, no kako se ide prema tjemenu, tako je kosa lošije oprana, odnosno pranje nije dovoljno temeljito. 

Stoga, ako želite osjećaj kao nakon tretmana u salonu, u pranje kose treba uložiti malo više vremena

Za početak, kosu treba počešljati jer ćete je tako raspetljati, češljanje će pomoći i u kasnijem uklanjanju prljavštine. Prije pranja, pobrinite se da je temperatura vode idealna. Prilikom pranja, voda treba biti mlaka - u protivnom, ako je vruća, kosa će izgubiti na čvrstoći, a boja će izgubiti wow-efekt. 

Nadalje, stručnjaci tvrde kako kosu uvijek treba dvaput šamponirati - prvom "rundom" šamponiranja uklanja se prljavština, a drugom se kosi dodaje sjaj. Također, bitna je i količina šampona, a idealna mjera je veličine lješnjaka. Šampon treba nanijeti direktno na korijen kose i umasirati u vlasište. Prilikom pranja, obratite pozornost na dijelove koji su "skriveni" i na koje se lako zaboravi, primjerice iza uha ili iznad vrata. Nakon šamponiranja, kosu treba dobro isprati i pobrinuti se da na njoj ne ostane šampona jer će, u protivnom, izgledai beživotno. Prilikom ispiranja, budite nježni jer je mokra kosa slaba i sklonija pucanju. 

Nakon ispiranja, ne zaboravite na regenerator zbog kojeg će kosa biti čvršća i glađa, a završno ispiranje, ako ste u mogućnosti, napravite s hladnijom vodom. Hladna voda potiče cirkulaciju te rezultira glađom i sjajnijom kosom, što je upravo ono što želimo postići. 

Posljednje, ali ne i manje bitno, stručnjaci preporučuju kupnju ručnika od mikrovlakana koji nisu grubi prema kosi i upijaju veću količinu vlage, što pomaže da se kosa prije osuši. 

Ako razmišljate o promjeni boje kose, isprobajte jednu od ove tri nijanse jer su apsolutni hit
Učestalost pranja, količina šampona i regeneratora... Evo zbog čega se kosa brzo masti i na što treba pripaziti
Ležerne frizure koje možete nositi ove jeseni: Gotove su za par minuta, a imaju wow efekt
Još jedna tehnika bojanja kose kojoj frizeri predviđaju popularnost: Jednostavna za održavanje, a izgleda wow!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".