Postignite besprijekoran make up na koži koja se ljušti

Niske temperature, suh zrak u domovima i nedovoljna hidratacija kože – sve to šteti vašoj koži. Ovim make up trikovima nećete dodatno naglasiti već loše stanje kože, nego dobiti besprijekoran look!
Vidi originalni članak

Nema ništa više frustrirajuće od ekstremno suhe kože koja se ljušti! To alarmantno stanje je znak da vašoj koži fali hidratacije, da ju njegujete pogrešnim ili preagresivnim proizvodima. Sasvim sigurno da je zima jedan od najvećih krivaca svojim nemilosrdnim temperaturama, vjetrom a i suhi zrak od grijanja vašoj koži nije prijatelj. Sama situacija suhe kože koja se ljušti je neugodna i želite ju prikriti ili barem pokušati zakamuflirati, ali znamo da nema gore od pudera na suhoj koži koji, najčešće, samo dodatno naglasi ionako loše stanje. Za vas smo pronašli savjete profesionalaca, i to od same podloge do rumenila, o tome kako šminkom spasiti kožu koja inače ne surađuje s nikakvim podlogama.

Puder

Žrtve suhe kože ne moraju se bojati pudera već samo onih s mat finishem. Naime mat finish će upiti i ono malo hidratacije koju vaša koža ima i time naglasiti suhoću lica. Odaberite podloge koje su hidratantne – BB kremu  ili podloge koje imaju hidratantna svojstva. Ako niste planirali investirati u novi puder, kad istisnete puder, dodajte kapljicu beauty ulja, pomiješajte i nanesite na lice.

Concealer/korektor

Birajte one lakše teksture i usredotočite se na područje problema, odnosno na dio koji želite prikriti. Područje ispod očiju, ako je vrlo suho, tapkajućim pokretima samo „preletite“ ili, najbolje, preskočite.

Puder u kamenu

Iako u kombinaciji sa suhom kožom, ne bi smio biti uopće opcija, za kombiniranu kožu sklonu mašćenju, prođite lagano samo T-zonom. 

Rumenilo

Ružičaste obraze nam i sama zima daje, bez potrebe za dodatnim šminkanjem ali ako to jednostavno nije vaš stil, umjesto rumenila u kamenu, birajte one u sticku čija tekstura je bolja za suhu kožu.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".