Kako će vam naranče, maslinovo ulje i avokado pomoći da vam koža bude blistava?

Najbolje namirnice za našu kožu na dohvat su ruke - u kuhinji!
Vidi originalni članak

Nije tajna da nezdrav izgled kože dolazi upravo zbog nezdrave prehrane. Previše šećera, prerađenih namirnica i nezdravih masnoća utječu negativno na zdravlje kože pa je nužno istaknuti koje namirnice nutricionisti preporučuju kako bi ona bila zdrava i blistava! 

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje jedan je od najboljih prijatelja naše kože. Njegova je struktura slična prirodnoj tjelesnoj masnoći zahvaljujući kojoj je koža meka i glatka pa ima učinak "glačanja" suhe i umorne kože. 

Naranče

Opće je poznata činjenica da naranča obiluje vitaminom C, a on potiče proizvodnju kolagena. Kiseline iz voća uklanjanju mrtve stanice kože pa ten postaje nježniji i blistaviji, a, osim toga, jačaju i vlaknastu strukturu kože, 

Avokado

Avokado je jedna od najhranjivijih namirnica. Kao i naranča, odličan je izvor vitamina C, ali i vitamina B koji je zaslužan za ujednačavanje tena te vitamina E koji usporava starenje!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".