Jesu li trake za pore zapravo dobro rješenje za mitesere? Dermatolozi imaju odgovor

Sposobnost trake da prianja i čisti pore promjenjiv je čimbenik, a trake za pore možda neće odgovarati svima, osobito onima koji mogu imati alergije na ljepi
Vidi originalni članak

Trake za pore su postale popularan proizvod u njezi kože posljednjih godina. Mnogi ljudi ih koriste kako bi se riješili mitesera i drugih nečistoća koje se nakupljaju u porama. Međutim, jesu li ove trake zaista dobro rješenje? 

Dok trake za pore mogu biti učinkovite u uklanjanju nakupina unutar pora, učinci nisu dugotrajni, a trake mogu više štetiti nego koristiti koži. Portal Byrdie obratio se vrhunskim dermatolozima za savjete te su oni otkrili stvarne činjenice o korištenju traka za pore.

U teoriji, trake za pore čiste vaše pore prianjajući se na nakupine unutar njih. Trake za pore su trake od materijala s ljepilom za prianjanje  na jednoj strani i koriste se za izvlačenje otvorenih komedona ili mitesera. Miteseri nastaju kada je ulje u porama kože izloženo zraku i oksidira, što rezultira izgledom crne boje. Ako ljepilo uistinu zgrabi ulje i izvuče ga van, miteser je izvađen.

Što se tiče njihove učinkovitosti, dermatolozi nisu toliko uvjereni. Sposobnost trake da prianja i čisti pore promjenjiv je čimbenik, a trake za pore možda neće odgovarati svima, osobito onima koji mogu imati alergije na ljepilo. Iako se dobro prodaju, većina nije dovoljno snažna da 'očisti' pore.

Povremeno odrade dobar posao u uklanjanju nakupina keratina u porama, ali pore će se ponovno napuniti. Temeljni problemi, a to su proširene pore i preaktivne uljne žlijezde, ne rješavaju se trakama.

Ako vam se sviđa osjećaj ljuštenja i trenutno zadovoljstvo trake za pore da biste se riješili te navike, unatoč onome što sada znate o njezinoj učinkovitosti, možda se pitate je li to ipak sigurno učiniti. Zaključak: Koristite ih na vlastitu odgovornost. Ako sadrže alkohol ili druge astringente, mogu iritirati osjetljivu kožu, tvrde stručnjaci. 

Dok su trake za pore zabavan i zadovoljavajući način za odčepljenje pora, dermatolozi nisu uvjereni da su vrijedne moguće štete koju mogu prouzročiti koži. Držite se drugih, sigurnijih metoda kada dubinski čistite pore za bolje rezultate.

Dama od koje možemo učiti o dobrom stilu: Sjajna color-block kombinacija za šarenu nedjelju!
Trik za volumen u kosi: Kažu da djeluje čak i na jako tankoj kosi, a trebate samo fen i češalj
Mini haljina, efektne čizme i trendi torbica: Simpatična dama zna kako nositi svevremensku klasiku!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".