Jeste li već otkrili čudo zvano prirodna kozmetika?

Postalo je sve teže snaći se u velikoj količini kozmetičkih proizvoda koji su korisni za njegu kože. Vrlo lako se može pogriješiti i tako na vlastitoj koži izazvati više štete nego koristi. Kako se najlakše može odabrati preparat za njegu kože, a da njegove posljedice ne osjetimo nakon nekog vremena?
Vidi originalni članak

Danas su žene pod sve većim pritiskom kako bi svoj prirodni izgled mogle zadržati i održavati sukladno ubrzanom načinu života. Malo je reći da su hormoni glavni uzročnici većine problema koje žene imaju sa svojim licem, tijelom ili kožom. Dobro je poznato kako su sa zdravstvenog gledišta, žene puno kompleksnije od muškaraca. Veliku ulogu igraju upravo hormoni s kojima se žene svakodnevno moraju nositi od ulaska u adolescenciju pa do kraja života. Samo mala oscilacija u hormonima može dovesti do problema s kožom i tako stvoriti dugoročne borbe s njom.

Koža kao najveći organ na ljudskom tijelu, treba pravilnu njegu i brigu. Sve što se na nju nanese, imat će specifični rezultat na konačno zdravlje. Kod kože vrijedi da posljedice štetnosti proizvoda kojeg smo stavili na nju, neće odmah biti viđene, nego tek nakon nekog vremena, a tada će već biti kasno.

Trend „clean beauty“ (čista ljepota) 

U posljednjih nekoliko godina, svjesnost o važnosti i ulozi hormona za žensko zdravlje sve je veća, stoga nije neobično što su veliku popularnost dobili upravo prirodni proizvodi. Ljudi su počeli sve veću pažnju pridavati takvim eko proizvodima, tj. proizvodima koji su rađeni isključivo od prirodnih materijala. U njih populacija, pogotovo žene, imaju puno povjerenje zato što postoje različite certificirane oznake na proizvodima koje komuniciraju upravo tu prirodnost. Također, majke nastoje za svoju djecu pribaviti što sigurniji proizvod kako zdravlje djeteta ne bi bilo narušeno. Upravo su sve ovo razlozi zašto je konzumacija prirodnih proizvoda, ponajviše kozmetike, veliki svjetski trend koji je u porastu. Kada je u pitanju lice, žene pokušavaju naći najbolji preparat koji će ga u isto vrijeme čistiti, njegovati i hidratizirati. Kožu na rukama ili nogama mogu prekriti dugim rukavima ili nogavicama, no lice se ne može sakriti. Iz tog razloga žene nastoje izbjegavati potencijalno nezdrave kemikalije u preparatima. Nije više potrebno skrivati svoje tijelo kada postoji zdraviji način dolaska do čiste i lijepe kože. Spoznaja kako je prirodno ujedno i najljepše, ali i dugoročno sigurno i isplativo razvila je trend u svijetu poznat pod nazivom „clean beauty“ tj. „čista ljepota“ Ne samo da konzumacijom prirodne kozmetike žene same sebi čine dobro, već čine i okolišu oko sebe. Jednako tako, postalo je bitno da na kozmetičkom proizvodu vide etiketu koja apelira da se  radi o veganskom proizvodu. Tom oznakom se kupcu priopćuje kako se radi o proizvodu koji u sebi ne sadrži niti jedan sastojak životinjskog porijekla poput mesa, ribe, mlijeka i mliječnih proizvoda med i sl.

Strpljenjem i ustrajnošću do zdrave kože

Kao najveći potrošači kozmetike, žene sa sigurnošću mogu reći da su se nebrojeno puta našle u situaciji gdje bi kupile neki novi proizvod, počele bi ga koristiti i na njihovom licu ili koži bi ostvarivao odlične rezultate. No ipak, nakon nekoliko mjeseci, taj isti proizvod ne bi više davao nikakve rezultate i žena bi se počela osjećati loše jer se ponovno našla na startu, u potrazi za proizvodom koji će pomoći njenoj koži.

To je zato što se nakon nekog vremena koža „navikne“ na kemijske sastojke preparata, tj. i oni više nemaju djelotvornosti. Takva situacija se ne javlja kod prirodne kozmetike. Ona ne stvara ovisnost, a koži omogućava da funkcionira na prirodan način. Kada se osobine poput prirodnih sastojaka, ekološke osviještenosti i veganizma spoje u jedan proizvod, dobije se prirodna kozmetika koju bi svaka žena voljela konzumirati. Ali, kako u prirodi sve ima svoj vremenski tijek i ništa ne ide preko noći, tako je i kod prirodne kozmetike. Bitno je, kada se žena odluči na korištenje prirodnih preparata za kožu, da se naoruža velikim strpljenjem i ustrajnošću kako bi redovito nanosila kozmetiku na sebe. Samo će se kontinuiranom uporabom takvih proizvoda ostvariti željeni rezultati. No ipak, potrebno je biti oprezan i ne vjerovati svemu, već pratiti etikete koje doista upućuju na prirodnost tog specifičnog proizvoda.

Zbog važnosti koje kozmetika predstavlja ženama, dm-drogerie markt razvio je vlastitu liniju prirodne kozmetike. Svjestan kako svaka žena ima neke specifične zahtjeve koje traži (miris, tekstura, način nanošenja i sl.), ali i da postoje različiti tipovi kože, dm-drogerie markt stavlja veliki naglasak na širinu tog asortimana. alverde je marka prirodne kozmetike koja se može naći u svim dm prodavaonicama diljem Hrvatske.

Sam pojam alverde predstavlja ljepotu i njegu po uzoru na prirodu, a svaki proizvod na ambalaži sadrži oznaku ekološkog uzgoja i veganskog podrijetla. Tako se može zaključiti da je svaki alverde proizvod, prirodan i siguran za svaku ženu i dijete. Kako je sama koža kompleksna, nekad nije dovoljna obična prirodna krema da se ostvari željeni rezultat, stoga je dm-drogerie markt kreirao poseban OTC asortiman (specijalizirani asortiman bezreceptnih medicinskih proizvoda).

Tako se u sklopu dm prodavaonica može pronaći više od 1000 takvih preparata, a stručno osoblje stoji na raspolaganju ukoliko imate neki upit ili samo tražite savjet. Sama širina asortimana može se pronaći u trgovinama, ali i na dm online shopu, tako da u miru svatko može ostati doma i željene proizvode naručiti na kućnu adresu.

Većinom je sve zdravo uvijek na glasu kako je nepristupačno radi svoje cijene. dm-drogerie markt u nastojanju da prirodnu kozmetiku učini što dostupnijom i isplativom nudi svim kupcima prirodne kozmetike 20x više dm active beauty bodova, uz predočenje active beauty kartice. Isto tako, svi koji u prodavaonici odluče kupiti 4 ili više proizvoda prirodne kozmetike, kao dar će dobiti pamučnu torbu i tako smanjiti korištenje plastičnih vrećicu u svrhu čuvanja okoliša oko sebe. Ukoliko se prepoznajte u svemu navedenom, nemojte oklijevati iskoristiti ovu posebnu promociju koja će u dm prodavaonicama trajati od 1. do 30 studenoga 2020. ili do isteka zaliha.

Napravite prvi korak prema zdravijoj koži. Nikad nije kasno odlučiti se na promjenu i izmijeniti svoje navike, prijeći s umjetnog na prirodno. alverde može pomoći da ta promjena bude jednostavna, kvalitetna i apsolutno prirodna.

Sadržaj nastao u suradnji s dm–drogerie markt.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".