Jesmo li cijelo vrijeme pogrešno prali kosu? Rezultat nove tehnike je voluminoznija kosa

Poanta ovakvog pranja kose je u tome da se regenerator dobro ispere, što rezultira kosom koja nije "slijepljena". Svrha regeneratora je ta da kvalitetno njeguje kosu i njezine kutikule, ali ovakav način pranja mogao bi biti spas za tanku kosu, ali i za kosu koja se brzo masti.
Vidi originalni članak

Dvostruko šamponiranje, ispiranje, regenerator, ispiranje zatim sušenje kose - to je red pranja na koji smo navikli i kakvog prakticiramo u svakodnevici, no Byrdie piše kako smo cijelo vrijeme možda pogrešno prali kosu. Naime, u trendu je obrnuto pranje kose kod kojeg se prvi nanosi regenerator, a zatim se kosa šamponira.

Poanta ovakvog pranja kose je u tome da se prvo regenerator dobro ispere, što rezultira kosom koja nije "slijepljena". Svrha regeneratora je ta da kvalitetno njeguje kosu i njezine kutikule, ali ovakav način pranja mogao bi biti spas za tanku kosu, ali i za kosu koja se brzo masti. 

Kako piše Byrdie, ovaj je trend prije svega namijenjen osobama s masnom kosom koji je i dalje žele hidratizirati i koristiti regenerator kao dio rutine njege kose. Naime, iako ne bi trebale, osobe s masnom kosom često se odriču regeneratora misleći kako on masti kosu, no njega se u rutini ne bi trebalo preskakati jer je rezultat suha, slamnata kosa. Ako ste se pronašli u opisu, tehnika obrnutog pranja kose idealna je za vas. Nadalje, ako imate tanku ili suhu kosu, nemojte još otpisati ovu tehniku pranja jer, prema frizerskim stručnjacima, ona je odlična ako želite postići malo drugačiju teksturu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tehnika obrnutog pranja kose ima brojne prednosti za kosu, prije svega jer stvara drugačiju teksturu i kosi daje na volumenu - pojasnili su stručnjaci za Byrdie. Ova je tehnika dobra jer hidratacija vlasi prije šamponiranja može biti odličan način da se kutikule kose oporave, što kosi omogućuje da izgleda mnogo zdravije. Stručnjaci su za Byrdie savjetovali da se jednom tjedno na kosi aplicira nešto veća količina regeneratora prije šamponiranja, a zatim da se kosa osuši bez upotrebe ikakvih proizvoda za stiliziranje kose. Rezultat će biti razigranija tekstura i kosa koja izgleda zdravije.

Što se tiče proizvoda koji se koristi pri tehnici obrnutog pranja kose, možete koristiti uobičajen regenerator i šampon ili eksperimentirati s bogatijim i jačim regeneratorom kojeg ste ranije možda izbjegavali jer je pretežak za kosu. 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".