Jesen je rezervirana za šiške: Kakve su najpopularnije i na što trebate paziti ako ih odlučite ošišati?

Da, imaju mnogo prednosti, no prije nego što napravite taj, prema mnogim mišljenjima, radikalan beauty potez, treba razmisliti pristaju li vam šiške, jeste li ih spremne održavati, hoćete li požaliti onog trenutka kad izađete iz frizerskog salona...
Vidi originalni članak

Šišanje šiški većini je žena barem jednom palo na pamet – nova je sezona, vrijeme je za promjenu, odlično izgledaju kad vire ispod šešira i kape, s njima baš uvijek izgleda kao da imate super... Da, imaju mnogo prednosti, no prije nego što napravite taj, prema mnogim mišljenjima, radikalan beauty potez, treba razmisliti pristaju li vam šiške, jeste li ih spremne održavati, hoćete li požaliti onog trenutka kad izađete iz frizerskog salona...

Pitanja prije šišanja uistinu je mnogo, a na portalu WhoWhatWear na jedno su mjesto stavili sve savjete koje trebate znati prije nego što ih ošišate.

Prije nego ošišate šiške, razmislite jeste li spremni konstantno ih održavati. Ako je odgovor potvrdan, šiške su dobra ideja. Također, trebate biti svjesni da, jednom kad ih ošišate, trebat će neko vrijeme da ponovno narastu pa razmislite jeste li spremni čekati ako vam se ne svide. Jedna od najvećih prednosti šiški je ta što možete preskočiti pranje cijele kose, dovoljno je oprati samo šiške kako biste osvježili “look” između dva pranja.

Ako razmišljate o ultrakratkim šiškama, imajte na umu da njih ne možete podići ukosnicom, već ih nositi onakve kakve jesu. Ultrakratke šiške najbolje pristaju ovalnom i srcolikom obliku lica, ali na kraju sve ovisi o osobi koja ih nosi. Prije šišanja, savjetujte se s frizerom da biste pronašli stil koji vam najbolje odgovara. Primjerice, dugačke šiške stavit će naglasak na obraze ili nos, a super izgledaju na duguljastom licu.

Ako još uvijek niste spremni za full šiške, razmislite o tzv. curtain bangs, odnosno šiškama koje se nalaze sa svake strane čela. Lakše su za održavanje i mogu se “zataknuti” iza uha. Razmislite imate li dovoljno vremena svako jutro za stiliziranje šiški jer ipak je riječ o frizuri koja nije gotova za čas. Redovito je šišanje nužno pa računajte da svakih nekoliko tjedana trebate posjetiti frizerski salon kako biste osvježili svoj look.

Kovrčava kosa može izgledati odlično sa šiškama, ali pobrinite se da imate kvalitetne proizvode za stiliziranje kose da bi šiške stajale baš onako kako ste zamislili. Prije odlaska u salon, pronađite fotografije sa željenom frizurom koje će poslužiti kao inspiracija. Možda je riječ o klišeju, ali poslužit će kao dobar vodič frizerima i pomoći odlučiti što stvarno želite.

A sad, kad ste sami sebi odgovorili na pitanje i donijeli odluku da šišate šiške ove jeseni, vrijeme je da odaberete kakve želite. Najbolje se posavjetovati s frizerom i odabrati one koje najbolje pristaju tipu lica. 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".