Rjeđe perite kosu, pazite na količinu šampona i regeneratora... Isprobajte savjete s kojima će se kosa manje mastiti

U želji da bude čista, sjajna i mirisna, nerijetko peremo kosu svaki ili svkai drugi dan, no time postižemo suprotan učinak
Vidi originalni članak

Slažemo se, osjećaj čiste kose i super frizure je odličan i zbog toga bismo najradije prali kosu svaki ili svaki drugi dan. Ipak, to nikako nije dobro za vlasište jer se prečestim pranjem uklanjaju prirodna ulja pa se kosa još više počinje mastiti te dolazi do stvaranja kontra-efekta. Ipak, ako ste upali u rutinu prečestog pranja kose, vrijeme je za "odvikavanje". Nije jednostavno, no isplatit će se kad nakon nekog vremena uvidite rezultat. A da mi on bio još bolji, poslušajte savjete frizerskih stručnjaka za Glamour s kojima će kosa biti zdravija i manje se mastiti. 

1. Pažljivo odaberite šampon i regenerator

Stručnjaci savjetuju da preskočite proizvode koji na sebi sadrže natpise poput "za suhu i oštećenu kosu", "zaglađuje kosu i daje joj sjaj" jer takvi proizvodi stvaraju dodatan sloj na kosi, koji je inače poželjan, no ne u situacijama kad se borite s masnom kosom jer će taj sloj potaknuti dodatno lučenje ulja, a kosa će izgledati još masnije. 

2. Pazite na prehranu

Ono što jedemo odražava se i na našu kosu, a stručnjaci su za Glamour savjetovali izbjegavanje namirnica s visokim udjelom ulja i masti te pojačan dnevni unos voća i povrća. 

3. Ne perite kosu svaki dan

Iako se teško oduprijeti prečestom pranju, njiime kosi zapravo samo radimo štetu. Uklanjamo prirodna ulja, a naše vlasište reagira tako da ga pojačano luči, zbog čega kosa postaje još masnija. Potrebno je određeno vrijeme da "uhvatite" dobar ritam pranja svakih nekoliko dana, a u međuvremenu se možete poigrati repom, punđom i ukosnicama i stvoriti chic efekt, bez pranja kose.

4. Odaberite dobar "čistač" za kosu

Ako se borite s masnom kosom, frizeri vjeruju kako se problem može nalaziti u masnom vlasištu, a ne samoj kosi. U tome će pomoći šamponi koji je dubinski čiste i pomažu ukloniti dodatni sebum koji se izlučuje. Najbolje ga je koristiti na tjednoj bazi uz šampon koji i inače koristite, a dobra je ideja u rutinu njege kose ubaciti i proizvod za učvršćivanje kose koji će pomoći i vlasište održati zdravim.

5. Pripazite kako nanosite regenerator

Ako regenerator potrošite brže od šampona za kosu, nešto ne radite dobro. Regenerator bi se trebao koristiti samo na vrhovima kose, a ako imate obojenu kosu, možete ga koristiti i po dužini kako bi je lakše raščešljali. Što ga nanosite bliže korijenu, to će se kosa prije zamastiti. 

6. Važna je količina šampona koju koristite

Pri pranju kose, stručnjaci tvrde da je važno koristiti pravilnu količinu šampona jer on na kosi može biti pretežak i brže je zamastiti. Dovoljno je nanijeti šampona u veličini manje kovanice, a frizeri preporučuju i dva šamponiranja, odnosno ispiranja kose. Također, voda ne bi trebala biti pretopla jer vruća voda može ukloniti prirodna ulja s vlasišta pa će kosa postati masna. 

Vrijeme je za promjenu: Isprobajte pramenove koje smo devedesetih obožavali, a sad dolaze u još boljoj verziji
Bob je opet hit jesenska frizura, a ova verzija posebno je trendi: Jednostavna je za održavanje, a izgleda jako cool
Koliko bismo često trebali prati kosu? Evo što kažu stručnjaci, objasnili što još krivo radimo kod pranja
Razmišljate o osvježenju i novom looku? Isprobajte nijansu koju frizeri već sad nazivaju najvećim jesenskim hitom

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".