Jednostavne za održavanje i jako efektne: Vraćaju se slojevite frizure i izgledaju elegantnije nego ikad

Ako razmišljate o promjeni za novu sezonu, vrijeme je da isprobate slojevitu frizuru koja sad dolazi u sofisticiranijoj verziji
Vidi originalni članak

Kad je riječ o trendovima u kosi, posljednjih nekoliko sezona obilježio je tzv. blunt, odnosno ravan i oštar rez koji smo najčešće imali priliku vidjeti na bobovima i lobovima. Ipak, nova sezona sa sobom donosi i nove trendove, a osim na modu, to se odnosi i na svijet frizura pa će jesen i hladna sezona pred nama biti u znaku slojeva

Naime, jesen donosi povratak slojevite frizure pa je pravo vrijeme da naglasak stavite na teksturu i volimunoznost kose. Za razliku od drugih načina šišanja i tehnika bojanja kose, slojevita frizura izgleda drugačije od pojedinca do pojedinca, a sve ovisi o tome kako se osoba prethodno šišala, kao i kakav tip kose ime. Frizerski stručnjaci za WhoWhatWear tehniku slojevitog šišanja opisuju kao tehniku kod koje se kosa šiša na kraću duljinu pri vrhu, a kroz ostatak kose njezina se duljina mijenja kako bi joj se dodala tekstura.

Slojevitost je odličan odabir ako želite rasporediti kosu na točno određen način ili naglasiti pojedini dio jer pomaže u promjeni oblika kose, a sve se temelji na obliku lica te strukturi i tipu kose. Odlična je vijest što ovakva vrsta šišanja pristaje svima, a ne trebaju je izbjegavati ni osobe s tankom kosom koji misle da bi slojevi mogli dodatno pogoršati situaciju. Ipak, frizerske tehnike su unaprijeđene pa se slojevi prilagođavaju vrsti kose i šišaju tako da izgleda prirodno. 

Treba naglasiti kako su slojevite frizure u 2020. puno "mekše" i sofisticiranije, nego što su bile, primjerice, u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, na koja razdoblja mnoge i asocira ova frizura. O slojevitoj frizuri posebno trebaju razmisliti žene s kovrčavom kosom jer će uvojci izgledati prirodnije i izdužiti lice, a dobit ćete i privid voluminoznosti i teksture. 

Zaboravite na tanku kosu: Pet frizura koje možete isprobati ako želite da vam kosa izgleda voluminoznije i gušće
Bob je opet hit jesenska frizura, a ova verzija posebno je trendi: Jednostavna je za održavanje, a izgleda jako cool
Iz četiri zagrebačka salona otkrili su nam najpopularnije frizure i boje kose za jesenske i zimske dane pred nama
Razmišljate o osvježenju i novom looku? Isprobajte nijansu koju frizeri već sad nazivaju najvećim jesenskim hitom

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".