Jedini make up proizvod koji vam treba ovog ljeta: Usne izgledaju punije i sjajnije, a wow efekt je zajamčen

Mjesto mu je u torbici baš svaki dan jer ide na ruž, pojačava mu sjaja, kombinira se s matiranim teksturama na usnama, ali i pritom vlaži te daje volumen
Vidi originalni članak

S prirodnim beauty trendovima u fokus ulaze sjajila, čista i eterična, inspirirana futurističkim stilovima, okrunjena nijansama koje ne možemo definirati. Naime, bijela, prozirna i u tonovima pastela, sjajila nove generacije donose pigmente koji podsjećaju na balon od sapunice pa se te neodoljive nježne ružičaste isprepliću s plavičastima i blago ljubičastima…

Kao da je riječ o zrcalnim efektima, zbog kojih naše usne izgledaju kao da imaju puniji volumen. Upravo zato su i izmišljena, da usne čine vizualno većima, ističe naš make-up artist Vinko Tomašinjak.

– Praktična su i popularna jer se mogu koristiti višenamjenski, a posebno su tražena kao dodatak ružu po želji. Kozmetička industrija vidi ih kao formulu koja je gotovo prozirna i nevidljiva, no daje super sjaj, do onih bogatih šljokicama ili dodatkom neke blage nijanse. Iako, imaju ona i funkciju njege jer mogu pomoći usnama da se ne sasuše te biti odlična zamjena za balzam za usne – tumači vizažist. Kao jednu od prednosti ističe i lako nanošenje pri kojem se ne morate ni gledati u ogledalo. Ako imalo prijeđete preko ruba, nema veze, jednostavno ćete prstom ukloniti višak, a da se ne razmažete po licu.

– Treba pripaziti jer ako tekstura sjajila prijeđe preko ruba usana, stvorit će dojam neurednosti. Najbolje da ga jednostavno stavite, pa i bez gledanja, na središnji dio usana, spojite usnice, pa će se samo razliti do ruba – savjetuje Vinko.

Koje sjajilo izabrati, ovisi o vama, dodaje stručnjak, jer nekome smeta eventualni osjećaj ljepljivosti formule.

– Ako vam je sjajilo lijepo, no smeta vam taj osjećaj lijepljenja usana, predlažem da prislonite usne na papirnatu maramicu i skinete višak, baš kao što radite s ruževima – kaže make-up artist. Žene vole sjajila, nastavlja, jer im ne treba puno šminke da bi lice izgledalo uredno i našminkano, a u tom slučaju popularna su ona sa sitnim šljokicama u nijansama, koja nam ipak daju nešto boje. Ovaj tip sjajila, bez boje i pretjerane nijanse, idealan je kao pomoć matiranom ružu koji ostavlja suhi finiš na usnama. Naime, popularni ruževi bez imalo sjaja lijepa su stavka u svakodnevnom šminkanju, no znaju isušiti usne i na kraju samo napraviti nered, ući u pore i rezultat nikako ne laska. Zato su ova eterična sjajila izvrsna pomoć jer mat ruž ima obično jako postojane pigmente, u tome mu pomaže suha formula. To je jedan od trikova kako matirani ruž učiniti dugotrajnim i lijepim od jutra do mraka.

Osim sjaja, tu je i taj zrcalni efekt koji ima sve više sjajila. Naime, trendovi na modnim pistama za ovo ljeto predstavili su razne make-up stilove koji se temelje na čistim usnama koje djeluju poput ogledala. Ovaj tip šminke laska svakim usnama jer ih vizualno povećava, a sam sjaj čini ih zdravijima i mlađima. Čisto lice i ujednačen ten trendovi su koji sjajila podižu u prvi red najpoželjnijih formula, a naročito kad imaju sitne, gotovo nevidljive pigmente.

Osim optičke varke za veće usne, koju više-manje svi volimo, tu su i sastojci koji doslovno usnama daju volumen. Naime, ovaj proizvod jedan je od onih koji je u nekom segmentu prešao u njegu i više je od same šminke. Danas ćemo sjajila pronaći i pod gotovo medicinskim imenima koja najavljuju da će nam se usne pretvoriti u veće i ljepše pa im nije stran ni sastojak kao što su mentoli, razni biljni ekstrakti i hijaluronska kiselina. Iako ona veže vodu za sebe i dobrodošla je u svakoj beauty formuli, mentol jako hladi pa možda nekome neće biti ugodan osjećaj usana koje su kao promrzle. Ipak, ljepota je poželjna, a uostalom osjećaj hlađenja ubrzo nestaje, a sve što ostaje su lijepe, blistave usne

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".