Jedan jednostavan trik transformirat će vaše zavjesa-šiške u najchic frizuru ljeta

Zavjesa-šiške nisu samo prolazni trend, već su postale trajni dio frizerske scene zahvaljujući svojoj prilagodljivosti i sposobnosti da transformiraju izgled.
Vidi originalni članak

Curtain bangs, odnosno zavjesa-šiške postale su jedan od najsvestranijih frizerskih trendova koji su osvojili svijet ljepote. Ovaj stil, omiljen među francuskim djevojkama i modnim entuzijastima, posebno je popularan zbog svoje sposobnosti da uokviri lice na način koji laskavo pristaje svakom obliku lica. Osim toga, curtain bangs su relativno jednostavne za puštanje ako vam dosade, što ih čini neobaveznim načinom za osvježavanje izgleda.

Iako curtain šiške nikada ne izlaze iz mode, trenutno su posebno popularne među slavnim osobama, modnim entuzijastima i influencerima. Suki Waterhouse, zvijezda naslovnice britanskog Voguea za kolovoz, već dugo vjeruje u svoje razbarušene šiške, dok su poznate dame poput Dakote Johnson, Laure Harrier i Anne Hathaway također njihove vjerne obožavateljice. Ovaj stil je dodatno došao do izražaja zahvaljujući Daisy Edgar-Jones, čija je frizura tijekom njezine nedavne medijske turneje za film "Twisters" privukla puno pažnje.

Međutim, mnogi koji odluče nositi curtain šiške nailaze na izazov u stiliziranju. Nakon pranja kose, šiške često ne padaju savršeno na svoje mjesto, a upravo tu dolazi stručni savjet frizera Larryja Kinga. Prema njegovim riječima, ključ uspjeha leži u načinu na koji sušite šiške. "Nikada ne biste trebali sušiti šiške dok je kosa razdijeljena po sredini jer ćete dobiti nepoželjnu rupu oko lica", objašnjava King. Umjesto toga, preporučuje sušenje šiški naprijed preko lica dok ih uvijate oko okrugle četke, što će pomoći rubu da se prirodno uklopi u ostatak frizure. Nakon toga, šiške se mogu razdvojiti po sredini kako bi postigle željeni oblik.

Za dodatnu postojanost i volumen, King savjetuje korištenje pjene za kosu. "Možete nanijeti pjenu pomoću češlja ili je nanijeti izravno na okruglu četku, a zatim sušiti kosu fenom", dodaje. Nakon što postignete čvrstinu i oblik, preporučuje razbarušivanje kose prstima i korištenje kreme za oblikovanje kako biste dodali teksturu i razdvojili pramenove, ističući da je kosa Daisy Edgar-Jones savršen primjer kako to može izgledati.

Za one koji žele dodatno osigurati oblik šiški, King predlaže korištenje vrlo mekane pjene koja nije ljepljiva, te pažljivo pričvršćivanje šiški na željeno mjesto. "Ako imate duže šiške, možete ih pričvrstiti iza ušiju", savjetuje. Nakon toga, sušenje difuzorom može pomoći da stil ostane postojan dok ne dođe vrijeme za oslobađanje šiški, koje bi tada trebale savršeno sjesti na svoje mjesto.

Zavjesa-šiške nisu samo prolazni trend, već su postale trajni dio frizerske scene zahvaljujući svojoj prilagodljivosti i sposobnosti da transformiraju izgled. Bez obzira na to jeste li novopečeni nositelj ovog stila ili tražite savjete za stiliziranje, savjeti stručnjaka poput Larryja Kinga mogu vam pomoći da izvučete maksimum iz ovog chic i svestranog frizerskog izbora.

Blake Lively zablistala je u ružičastoj Versace haljini u izlasku u New Yorku
'U svom odijevanju sam inspirirana 50-ima i volim klasiku u stilu starog Hollywooda'
Kakve modno osviještene prijateljice! Obje biraju jednostavne komade, ali ih kombiniraju na efektan način

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".