Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama

Jedan prosječan radni dan u redakciji Dive
Vidi originalni članak

Jedno od pitanja s kojima se svakodnevno susrećem je ono klasično „kako je biti beauty novinarka“? Većina onih koji me to pitaju misle da sam nešto poput Anne Hathaway u Vrag nosi Pradu jer me nikada nema doma, dok drugi misle da se radi o glamuroznom životu jer na Instagramu stalno objavljujem fotke s evenata. Istina je, kao i uvijek, negdje na pola puta, pa sam odlučila staviti na papir, iako tipkam na kompjuteru, kako izgleda jedan radni dan u životu beauty i fashion novinarke.

Ustajanje u 7 ujutro. Dobro, 7:15 nakon par snoozanja alarma. Iako radimo od 9, volim se ustati malo ranije kako bih u miru popila kavu i pripremila se za radni dan. Osim obaveznog listanja portala i lajkanja na Instagramu, volim upaliti TV dok se spremam, a nekada i rješavam mailove, barem one brzinske na koje mogu odgovoriti jednom rečenicom.

Jutarnja beauty rutina mi je isto tako bitna jer skoro svaki dan ili idemo na evente ili imamo snimanja, pa vodim brigu i o koži i o make up-u. Pokušavam za svakodnevni look pojednostaviti stvari koliko mogu kako bih uz minimalan trud mogla postići jednake rezultate svaki dan. Ovo je ustvari jako važno jer se nerijetko snimanja znaju odužiti do kasno navečer ili se ne stignem vratiti doma prije eventa. U zadnje vrijeme navukla sam se na Vichy DERMABLEND korektivni tekući puder koji mi je otkrio jedan vizažist na nedavnom snimanju. Osim što mi omogućuje korekciju tena i ublažava neujednačene boje na koži, traje 16 sati i bez problema izdrži cijeli dan nakon što ga nanesem ujutro prije posla. Puder normalno stoji na licu do navečer, čak nemam problema ni sa znojem od treninga (ili jurcanja po centru Zagreba usred prevrućeg listopada). Također mi je bitno da nema osjećaja težine na licu i osjećaš da koža može disati kroz njega jer ga doslovno nosim od jutra do navečer. Uz to izvrsno hidratizira kožu, pogotovo u ovom zimskom vremenu.

Dolazak na posao uglavnom je nekoliko minuta iza 9. Vrlo je opuštena atmosfera u uredu pa nitko ne mari za tih par minuta kada nije neka gužva oko snimanja. Voljela bih se prisiliti hodati do posla, ali nekako Uber uvijek prevlada. Radni dan u uredu započinje rješavanjem mailova i dnevnim kolegijima, a nakon toga se uglavnom razbježimo po raznim snimanjima, intervjuima i eventima. Ako nemam rano ujutro nešto u gradu, uglavnom si ponesem doručak na posao jer sam lijena doma prati suđe ujutro, a ne volim kada me popodne dočeka pun sudoper. Dress code srećom nemamo, ali trudim se održavati neki business smart look jer nikada ne znam što može uletjeti usred dana, a ne mogu se pojaviti na pressici za launch nekog proizvoda u poderanim trapericama i bijeloj majci (iako, i to se dogodilo par puta).

Kada ostanem u uredu, uglavnom radimo na tekstovima za časopis i podižemo članke na web. Iako zvuči kao suhoparno tipkanje po tastaturi, uključuje bezbroj poziva, video chatova, istraživanja, brain stormanja, a ustvari je nevjerojatan osjećaj kada vidite kako vašem članku nakon svega toga raste čitanost i kako generira komentare i rasprave na društvenim mrežama. To je ujedno i najstresniji dio posla jer treba iz dana u dan producirati kvalitetan sadržaj, davati kreativne ideje na kolegijima i realizirati sve na vrijeme, ali zato obožavam ovo što radim pa stres i ne osjećam kao nešto negativno već kao motivaciju da napravim stvari još bolje.

Kraj radnog dana uglavnom dočekam u redakciji s kolegicama, nakon čega često slijedi piće poslije posla ili event. Iako obožavam upoznavati nove ljude, pogotovo inspirativne individualce iz industrije, ponekad je vrlo naporno biti cijeli dan na nogama, i pri tome izgledati svježe i sređeno. Osim Vichy DERMABLEND korektivnog tekućeg pudera, život mi spašavaju Uber i aparat za kavu u uredu jer biti 16 sati na nogama i pri tome sve stići obaviti, dobro izgledati i biti odmorna mi je donedavno bila nemoguća misija.

U krevetu nikad nisam prije ponoći, pogotovo ako je dobar event pa party potraje do kasno. Po prirodi sam vrlo uredna, što se vidi i po mom radnom stolu, pa ne mogu samo doći doma, baciti sve na pod i pokriti se preko glave. Obavezno skidam šminku prije spavanja, makar se vratila u 3 ujutro doma i vodim računa o njezi kože. Dan završavam skrolanjem po društvenim mrežama na mobitelu. Znam, nije dobro za san, ali jednostavno si ne mogu pomoći.

I tako izgleda moj prosječni dan, sve samo ne dosadan. Iako mi se slobodno vrijeme prepolovilo u zadnje vrijeme, ipak ga ne bih mijenjala ni za jedan drugi posao.

Sadržaj omogućio Vichy.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".