Šteti li vruć tuš vašoj koži?

Ne možete prestati s tuširanjem u toploj vodi nakon napornog radnog dana jer vam upravo to opuštanje treba prije spavanja? Evo savjeta kako spasiti kožu kojoj to nikako ne godi!
Vidi originalni članak

Iako vam se čini da ove zimske dane ne biste preživjeli bez tuširanja pod ekstra toplom vodom, ali upravo je to razlog jednog od najgorih beauty problema – suhe i nadražene kože, kao i neugodnog svrbeža. Koliko god je osjećaj topline u tom trenu prilikom tuširanja ugodan, topla voda i sparina ne pomažu vašoj koži zadržati vlažnost već rade upravo suprotno. Vrući tuševi čak mogu pogodovati nastanku psorijaze! 

Što učiniti?

Prestati s kipućim tuširanjima iako nam se te navike, pod ovim hladnim temperaturama, tako teško odreći pa imamo savjete kako ublažiti štetu i nadoknaditi koži sve što joj je potrebno. 
Pripaziti da sapuni i gelovi za tuširanje koje koristite budu s hidratantnim i njegujućim svojstvima kako ne bi i oni dodatno isušivali kožu. 
Na vlažnu kožu nanesite baby ulje koje će se tako bolje upiti i nahraniti kožu.

Jesu li vruće kupke također loše za vašu kožu?

Jesu, ali ako dodate par kapi maslinovog ulja u kupku spriječit ćete katastrofu.

Najbolja opcija je definitivno mlaka voda koju će vaša koža obožavati jer čuva njenu hidratiziranost.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".