Izbjeljivanje zubi

Sve o postupku izbjeljivanja zubi saznajte od ekspertice dr. med.dent. Ivana Rešetar Brezak.
Vidi originalni članak

Danas su bijeli i iznimno bijeli zubi sinonim za ljepotu.

Zubi se mogu izbjeljivati kod kuće i u ordinaciji dentalne medicine. Najbrži način izbjeljivanja je u ordinaciji dentalne medicine.

Uglavnom je potreban jedan posjet, a postupak traje otprilike jedan sat. Za izbjeljivanje zubi najčešće se koriste proizvodi s visokom koncentracijom vodikova peroksida, a koriste se i dodatni izvori svjetlosti.

Prilikom izbjeljivanja važno je zaštititi zubno meso, a gel nanositi samo na zube koje želimo izbjeliti. Rezultat izbjeljivanja odmah je vidljiv.

Za izbjeljivanje kod kuće koristi se gel na bazi karbamid peroksida niže koncentracije. To je razlog da izbjeljivanje traje dulje. Cijeli postupak provodi se oko dva tjedna, te je i rezultat vidljiv nakon dva tjedna.

S obzirom na to da zube treba pripremiti za izbjeljivanje (odstraniti kamenac, ispolirati zube) preporučeni način izbjeljivanja je pod kontrolom stručne osobe u ordinaciji dentalne medicine.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".