Do bijelih zubi na prirodan način!

Svatko od nas želi holivudsk osmijeh, zar ne?
Vidi originalni članak

Naišli smo na podatak da se u Americi godišnje potroši gotovo 1,5 milijardi dolara samo na izbjeljivanje zubi. Ako vam je budžet naknap ili su vam zubi osjetljivi i jednostavno više preferirate domaće i prirodne pa samim time i ne toliko štetne metode, tu smo za vas. Pripremili smo vam tri recepta s kojima ćete izbijeliti zube nekoliko nijansi i vaši zubi neće biti preosjetljivi i nema straha od oštećivanja cakline. U svemu valja biti umjeren i ovo nije rutina koja treba biti svakodnevna.

Soda bikarbona + limunov sok

Soda bikarbona je većini poznata po tome što izbjeljuje zube. Možete ju koristiti s vodom i/ili limunovim sokom. Kombinacija je najbolja – ponekad sama s vodom, a ponekad s limunovim sokom jer ipak ne želimo pretjerivati. Stavite žličicu sode bikarbone i vode ili limunovog soka dok ne dobijete pastu. Obrišite slinu sa zubjui jer moraju biti suhi i stavite ovu pastu na vašu četkicu za zube. Ostavite pastu da djeluje minutu i zatim isperite jer ne želimo naštetiti caklini. Ako koristite vodu umjesto limunova soka, pastu možete ostaviti da djeluje do tri minute.

Jagoda + sol + soda bikarbona

Jagode su bogate vitaminom C koji pomaže razbiti plak na zubima zbog kojih su žuti, a također ima i enzim zvan jabučna kiselina koji će pomoći ukloniti površinske mrlje. Sol također pomaže u čišćenju plaka zubi. Sodu bikarbonu u ovoj kombinaciji možete i izostaviti, ali, ako želite bolje rezultate, ubacite je u pastu. Na dvije jagode dodajte prstohvat soli i pola žličice sode. Jagode gnječite zajedno s ostalim sastojcima dok ne dobijete pastu koja također ide na suhe zube. Ostavite da djeluje pet minuta. Najbolje rezultate daje ako napravite postupak prije spavanja.

Kokosovo ulje

Ispiranje ustiju kokosovim uljem stari je lijek koji je spašavao generacije. Ono će također štititi zube od bakterija, zdravlje desni i zadržati svjež dah. Ujutro, prije klasičnog pranja zubi, uzmite žličicu kokosovog ulja i promućkajte u ustima nekoliko minuta nakon čega isperite usta i operite zube. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".