Izabrani najbolji ženski i muški parfemi u 2021.: Nalazi li se i vaš mirisni favorit među njima?

Fragrantica je predstavila najbolje mirise u raznim kategorijama, a mi donosimo njih šest - najbolji ženski i muški miris u prošloj godini i svih vremena, najbolji niche miris i najljepša parfemska bočica
Vidi originalni članak

Čitatelji i čitateljice mirisne enciklopedije Fragrantice izabrali su najbolje mirise u 2021. Ponuđene su brojne kategorije, od najboljih mirisa općenito preko omiljenih niche parfema, zatim najljepših bočica, najboljih mirisa s aromom vanilije, najmanje dragih parfema... Od ponuđenih kategorija, osvrnuli smo se na njih šest: najbolji ženski i muški parfem u prošloj godini, najbolji ženski i muški parfem svih vremena, najbolji niche parfem u prošloj godini i parfem s najljepšom bočicom.

Najbolji ženski parfem: YSL Libre Intense

Prema pisanju Fragrantice, žene su u protekloj godini preferirale svijetle i intenzivne parfeme na bazi slatkog voća, jantara i vanilije. Libre Intense predstavljen je 2020., nakon svog prethodnika Libre koji je stekao veliku popularnost. Opisan je kao topli, začinski cvjetni parfem. 

Gornje note čine lavanda, mandarina i bergamot. Srednje note su lavanda, tuniski cvijet naranče, jasmin sambac i orhideja, dok se u baznim notama nalaze vanilija s Madagaskara, mahune tonke, ambera i vetivera.

Najbolji muški parfem: Dior Sauvage Elixir

Fragrantica ga opisuje kao visoko koncentriranog i intenzivan miris. Upravo je ta visoka koncentracija specifična za Sauvage Elixir jer pojačana kako bi bio još jači od samog parfema Dior Sauvage. 

Parfem je predstavljen 2021., a gornje note čine cimet, muškatni oraščić, kardamom i grejp. U srednjim je notama lavanda, a u baznim sladić, sandalovina, amber, pačuli i haićanski vetiver.

Najbolji unisex parfem: Killian Angels' Share

Novi miris jantarne vanilije namijenjen je i ženama i muškarcima. Predstavljen je 2020., a kreirao ga je Benoist Lapouza. Konjak se nalazi u gornjim notama, u srednjim su cimet, mahune tonke i hrast, a bazne note čine praline, vanilija i sandalovina. 

Angels' Share ponio je još jednu titulu pa je tako proglašen za miris s najljepšom bočicom u protekloj godini. 

Najbolji niche parfem: Italica Xerjoff 

Fragrantica piše kako je konkurencija bila velika i borba tijesna, no Italica je osvojila prvo mjesto kao najbolji niche parfem. Riječ je o kremastom bademu sa šafranom, a namijenjen je i ženama i muškarcima. Predstavljena je 2021. Gornje note čine badem, mlijeko i šafran, srednje karamela i vanilija bourbon, a bazne bijeli mošus i sandalovina. 

Najbolji ženski parfem svih vremena: Chanel Coco Mademoiselle

Fragrantica piše da je Coco Mademoiselle među vodećim parfemima otkad je pokrenuta kategorija najboljeg parfema svih vremena.

Cvjetni jantarni miris za žene predstavljen je 2021. Kreirao ga je Jacques Polge. Gornje note su naranča, mandarina, bergamot i cvijet naranče. Srednje note su turska ruža, jasmin, mimoza i ylang-ylang, a bazne pačuli, bijeli mošus, vanilija, vetiver, mahune tonke i opoponax. 

Najbolji muški parfem svih vremena: Dior Homme

Drveni cvjetni mošusni miris predstavljen je 2011., a kreirao ga je Francois Demachy. U gornjim notama nalazi se lavanda, srednje note čine iris, mošusni sljez i kruška, a bazne virginia cedar i vetiver. 

U galeriji smo izdvojili popularne parfeme koje beauty insideri obožavaju

Juliette Has a Gun Musc Invisible Eau De Parfum Valentino Voce Viva Eau De Parfum Chanel No 5 Eau De Parfum Spray Byredo Velvet Haze Eau De Parfum Prada Les Infusion De Prada Mandarine Eau De Parfum Le Labo Another 13 Eau de Parfum Maison Margiela Beach Walk Eau De Toilette Jo Malone London Scarlet Poppy Cologne Intense Le Labo Thé Noir 29 Eau De Parfum Chanel Paris-Biarritz Les Eaux De Chanel Eau De Toilette Spray Ouai Haircare Melrose Place Eau De Parfum Byredo Velvet Haze Eau De Parfum

Producent sjajno kombinira čizme koje su obilježile proteklu godinu: 'Čizama imam više nego ih stignem nositi'

Ponovno nam je pozirao omiljeni par, vole se srediti za špicu: On je ljubitelj leptir-mašni, a ona kolekcionarka sova

Boje joj tako dobro pristaju i prava je majstorica kad su u pitanju uzorci: Ona zna kako biti elegantna i na minusima

Hijaluron, vitamin C, retinol: Dermatologinja odgovara na pitanja o sastojcima s kojima se stalno susrećemo u beauty rutini

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".