Izaberite puder sa super pokrivnom moći ispod kojih koža diše: Izdvojili smo formule koje vlaže lice

Uz zimske probleme poput suhog zraka u grijanim prostorima i hladan vjetar, važno je tražiti proizvode koji će koži pružiti potrebnu njegu
Vidi originalni članak

Niske zimske temperature zahtijevaju promjenu u rutini njege kože, kao i u šminkanju. Lakše formule mijenjamo za one teže i masnije, a osim s hidratantnim kremama, to radimo i s tekućim puderima. Neki ga u ljetnim danima potpuno izbace iz rutine pa mu se vrate kad zahladi, a neki guste formule mijenjaju za one lakše.

Kojoj god skupini pripadali, i u hladnoj sezoni treba pripaziti s izborom pudera. Naime, mnogi se znaju okrenuti mat formulama ispod kojih koža ne diše, a uz to je i dodatno isušuju.

Uz zimske probleme poput suhog zraka u grijanim prostorima i hladan vjetar, važno je tražiti proizvode koji će koži pružiti potrebnu njegu. Tako je i s tekućim puderima pa stručnjaci savjetuju da ne napravite često grešku i izaberete teški mat puder s kojim koža neće dobiti sve potrebno, nego se okrenete hidratantnim varijantama koje obiluju hranjivim sastojcima. Vlažit će kožu, a ona će na njih dobro reagirati.

U nastavku smo izdvojili i nekoliko pudera na koje vrijedi obratiti pozornost u hladnoj sezoni.

Jedan od najpristupačnijih je The Ordinary Serum Foundation koji dolazi u čak 36 nijansi. Njegova je cijena 7,50 dolara odnosno oko 55 kuna, što ga čini super beauty ulovom. Dolazi u 36 nijansi i koži pruža potpunu pokrivenost, bez osjećaja maske na licu. Lako se razmazuje i blenda, a iz brenda ističu kako je kompatibilan s većinom primera. Ne skuplja se u sitnim linijama i borama na licu, a osmišljen je tako da svaki tip kože može pronaći nijansu za sebe.

Još jedan puder u ovoj kategoriji je onaj s potpisom omiljenog brenda MAC, njihov Studio Waterweight Foundation. Dostupan je u mnogim parfumerijama, a mi smo ga, između ostalih dućana, pronašli i na FABUspotu. Puder ima laganu, vodenastu teksturu zahvaljujući kojoj se ne osjeti na licu. Istovremeno kožu hidratizira i hrani, a u formuli ima i zaštitni faktor. Puder je opisan kao proizvod s izdržljivom formulom, koja koži vraća vlagu te, najbolje od svega, prilagođava se boji tena na kojoj se nalazi.

Još jedan puder iz skupine laganih na koži pronašli smo u parfumeriji Douglas. Riječ je o Estee Lauder Double Wear Light Soft Matte Hydra puderu za kojeg kažu da koži pruža svjež i prirodan izgled, uz dugotrajnu postojanost, što znači da neće skliznuti s kože nakon svega nekoliko sati, već 'odolijeva' cjelodnevnim izazovima. Opisuju ga kao puder koji zaglađuje kožu i minimalizira izgled pora. Osim što sadrži lagani zaštitni faktor, formula je obogaćena i hijaluronskom kiselinom koja vlaži kožu pa je ugodan za nošenje.

 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".