Iz pet zagrebačkih frizerskih salona otkrili su nam najpopularnije frizure i boje kose za ovo ljeto

Iz Viklera i ruža, salona Evelin, Ivy'sa, Fride i Pervan hair salona otkrili su nam s kojim frizurama ovo ljeto nema greške, kao i koju boju odabrati ako razmišljate o promjeni
Vidi originalni članak

Iako su rijetki, još uvijek postoje oni koji nakon karantene i lockdowna nisu "pohitali" u frizerski salon na novu frizuru, a nova, ljetna sezona idealna je za promjenu imidža.

- Mit je da se prije odlaska na more ne treba bojati i šišati jer će se dodatno isušiti kosa. Naprotiv, kvalitetni profesionalni preljevi i boje štite vlas od nepoželjnog utjecaja sunca i soli tako da bi bilo dobro u frizerskom salonu pripremiti kosu za ljetovanje, objašnjavaju stručnjaci iz Viklera i ruža, zagrebačkog walk in salona u kojem naručivanje nije potrebno.

- Ljetni trendovi stavljaju naglasak na teksturu i jednostavnost kose te na prirodan izgled. Dugotrajno stiliziranje kose kod kuće je nepotrebno pa su trenutačno najtraženije frizure koje se brzinski posuše i prstima oblikuju u ležernu frizuru. Bob i lob na vrhu su lista želja klijentica, kao i ekstenzije koje daju gustoću i željenu dužinu koja izgleda zavodljivo u kombinaciji s golim, osunčanim ramenima, kažu iz Viklera i ruža te dodaju da su trenutačno popularni sjenčani pramenovi toplih tonova koji ne idu od korijena pa izgledaju prirodno, poput sunčevih zraka.

Poželjno je lice uokviriti svijetlijim pramenovima jer daju svježinu izgledu. Kad je riječ o njezi kose, preporučuje se korištenje maski i preparata koji je štite od topline, kao i izbjegavanje stavljanja ulja za kosu prilikom boravka na plaži. 

U videu pogledajte kako izgleda šišanje loba:

Kraća kosa za ljetne dane preporuka je i Evelin Benković, vlasnice frizerskog salona Evelin na Novoj Vesi. 

- Sve ide u smjeru šišanja, pa su pixie frizura i kratki bob najpopularniji odabir. Frizura kakvu nosi Kaia Gerber, kći Cindy Crawford, veliki je hit. Tu je i teksturizirani bob, a nose se i šiške u stilu sedamdesetih godina. Najpopularnije su shaggy šiške kakve je sad pokazala Selena Gomez, otkriva Evelin Benković i dodaje da, što se tiče stiliziranja kose, apsolutni hit su ukrasi za kosu:

- Sve kuće poput Chanela, Diora i Prade izbacile su ukosnice, gumice, schruncije, kao i marame koje se upliću u kosu. Kombinira se wet look s pletenicama i maramom, a tu su i twist frizure, kao i messy punđe koje su se nosile početkom 2000. pa su se sad totalno vratile. 

Ako razmišljate o bojanju kose, popularan je tzv. shadow root, odnosno tamniji korijen, kao i smeđe-crvena nijansa koja je netipična za ljeto, ali definitivno trend u koloraciji.

- Standardno su prisutni i pramenovi, ali ne izbijeljeni, već neki prirodniji look. Mislim da su totalno out preforsirani, svijetli pramenovi suhe kose. Za ljeto su idealne nude nijanse, prirodne i nježne, a nosi se i bakar koji je uvijek trendi. Ako razmišljate o odvažnijoj promjeni, isprobajte ružičstu boju s vodenastijim elementima, predlaže Evelin Benković. 

Iz zagrebačkog Ivy's hair studija kao najpopularnije ljetne frizerske zahtjeve izdvajaju bob frizure koje su popularne radi jednostavnog stiliziranja kod kuće, a aktualne su i šiške koje će osvježiti cijelu frizuru.

- Plave nijanse i dalje su omiljen odabir za ljetne dane, a najpopularnije tehnike bojanja su balayage i baby lights gdje tonovi variraju od toplijih do hladnijih. Žene sa smeđom kosom nose prirodne, osunčane pramenove, a popularni su i bakreni tonovi, kažu iz Ivy'sa i dodaju da su valovi u kosi i dalje jedan od popularnijih odabira, bili oni opušteni, prelomljeni, posloženi, s ravnim vrhovima... Ako ipak preferirate ravnu kosu, ona ne mora biti "stroga", već može imati prirodniji pad pri dnu kosu, a ljeto je idealno i za pletenice.

- To je klasika s kojom nikad nema greške u ljetnim danima, a dobro izgledaju na svim dužinama kose, posebno u kombinacijama s maramom, kažu iz Ivy'sa. 

Iz frizerskog salona Frida kažu da će ovog ljeta dominirati dvije klasične frizure koje su potpuna suprotnost - ravna kosa strogih linija i valovita kosa u điru "Messy hair, I don't care". Kad je riječ o bojama za kosu, one variraju od toplih do hladnih tonova. 

- Ista dužina kose može savršeno funkcionirati u strogoj varijanti ravnih linija u potpuno minimalističkom stilu ili pak zasjati u hollywoodskom štihu s puno volumena za potrebe premijera na crvenom tepihu. Kovrče i valovi su ljetni klasik, a ove godine će biti popularni valovi širokog promjera i sitne kovrče koje izgledaju još efektnije u šarenim bojama zahvaljujući šamponima s pigmentom koji se lako ispiru, kažu iz Fride te dodaju, da bez obzira na boju i frizuru, adekvatna i redovita njega je ono što kosu čini lijepom:

- Posebno u ljetnim mjesecima treba pripaziti na suhe vrhove i njegu obojane kose koja je izložena jakom suncu pa se preporuča obavezno korištenje regeneratora i maski koje se ne ispiru.

Da je najtraženija kraća kosa, slaže se i Ivan Pervan iz Pervan hair salona:

- Prošle je godine bob bio najtraženiji, a ove godine je to njegova nešto duža verzija, lob. Popularan je jer se lako održava - kod prirodno ravne kose može se oblikovati fenom, četkom ili peglom za kosu, a kod kovrčave kose s difuzorom i proizvodima za taj tip kose. Kad je riječ o nijansama, najpopularnije su smeđa boja i blond nijanse. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".