Iz četiri zagrebačka salona otkrili su nam najpopularnije frizure i boje kose za jesenske i zimske dane pred nama

Jesen je kao stvorena za promjene, a ako nemate ideja kako osvježiti look, poslušajte što kažu stručnjaci iz Viklera i ruža, Fride, Artis studija i salona Evelin
Vidi originalni članak

Povratak s mora i godišnjeg odmora često je u znaku promjene imidža ili barem osvježenja postojeće boje kose. Nova sezona donosi i nove trendove, no jesen i zima i dalje će biti u znaku loba i boba, najtraženijih frizura posljednjih nekoliko sezona, čija popularnost uopće ne čudi. Ako ste željni promjene, a ne znate u kojem smjeru krenuti, poslušajte što kažu frizerski stručnjaci iz četiri popularna zagrebačka frizerska salona

Stručnjaci iz walk in salona Vikler i ruž kažu kako u ovoj godini nema velikih promjena kad su u pitanju frizerski trendovi pa su bob i lob i dalje najtraženije frizure. Razlog za to je očit - jednostavno ih je održavati i nije problem ako se ne šišate duže vrijeme jer će frizura i dalje imati formu. 

- Velika je pozornost usmjerena na njegu duge kose. Naša preporuka je da osunčane ljetne pramenove ili kosu koja je izblijedila na suncu tonirate preljevima u vatrenije, bakrenije, zlatne, i crvene, odnosno odvažne nijanse koje će se odlično uklopiti u jesenski kolorit. Preljevi nove generacije hrane i nadopunjuju vlas te vraćaju sjaj i vitalnost kosi, zato ih preporučujemo nakon ljeta, kažu iz Viklera i ruža te objašnjavaju kako se preljevima mogu dodati i pramenovi koji će razigrati cijelu priču jer nije nužno da boja bude jednolična.

- Može biti prošarana, od korijena tamnija, a prema vrhovima svjetlija,što daje atraktivan dojam cijeloj frizuri. Ne odričemo se ni opuštenih valova i kovrča ove jeseni jer daju još više teksture i volumena na svim dužinama kose, zaključuju iz popularnog walk in salona. 

Marina Ivankovićhair stilistica i vlasnica salona Frida kaže da je jesen godišnje doba koje već na prvu asocira na tople boje poput kesten smeđe, bakrene, zagasito zlatne i boje meda pa se te prirodne nijanse vraćaju i u frizerske salone:

- Nakon ljetnih hladnih tonova te popularnih šampona s pigmentima u šarenim bojama, jesen i hladniji zimski dani ipak donose smirivanje boja, klasične pramenove u kombinaciji s balayage i babylights pramenovima te tamnije tonove. Novi trend su svjetliji vrhovi uz tamniji izrast i to čak i do dva tona tamniji, bez obzira tretira li se kosa pramenovima ili ne.

Kad je riječ o šišanju, Marina preporučuje postepeno šišanje, ali u ravnoj liniji, bez suvišnih repova i tankih vrhova koji su skloni pucanju. Nakon messy hair frizure tijekom ljeta, tijekom jeseni žene opet češće dolaze u salone pa se vraćaju i frizurama s puno volumena i velikim, glamuroznim valovima. 

- U kosu su dobrodošli i dodaci, a tu su popularne Frida gumice koje dolaze u novim bojama i konkretnijim jesensko-zimskim materijalima te će svaku home made frizuru učiniti posebnom i dati joj autentičan izgled. Radi se o popularnoj scrunchie gumici koja ima dvije dodatne vrpce koje se mogu uplesti u romantičnu pletenicu, punđu ili rep s mašnom ili pak zavezati kao traka oko glave, priča stilistica.

Dotaknula se i njege kose pa svim ženama preporučuje duboko hidratizirajuću njegu nakon ljeta koja će nahraniti kosu i vratiti joj izgubljeni sjaj uslijed izloženosti suncu, UV zrakama i vjetru:

- Naša preporuka je Fiber Clinix njega koja obnavlja oštećenu kosu, dubinski je hrani i revitalizira te joj vraća prirodni sjaj. 

Nikolina Barać iz zagrebačkog Artis studija kaže kako dolazi jesen, a samim time i manje sunčanih dana, što je u našim glavama povezano sa zagasitim bojama i hladnijim tonovima:

- Prije ljeta svi "vrištimo" za osvježenjem, a sad to treba "ugasiti". Ne želimo da ova jesen prođe jednako pa tako i komuniciramo svojim klijenticama. Kažemo im da svjetliju kosu nije potrebno potamniti samo jer dolazi jesen, već je treba pustiti da živi te je njegovati s tretmanima i preljevima koji će je tonirati i održavati željenu nijansu. 

Kao najveće promjene koje se događaju nakon ljeta, Nikolina je izdvojila šišanje na bob ili lob, koji su u različitim oblicima i duljinama najviše na ljestvici želja, što zbog jednostavnosti održavanja, a što zbog efektnosti.

- Balayage je i dalje jedna od najpoželjnijih tehnika koja je primjenjiva na sve dužine te ju se može dozirati na samoj kosi, a najbliža je prirodnom looku kojeg svi jako volimo. Njega predlažemo kad netko poželi promjenu, a nije siguran kako bi ona u konačnici trebala izgledati. Tu je i bronde tehnika kojom se postiže željena promjena, volumen, osvježenje i sjaj, a na klijenticama je da izaberu nijanse koje će se koristiti i prepuste u ruke stručnjaka, pojasnila je. 

Evelin Benković, vlasnica frizerskog salona Evelin, kaže kako nema velikih promjena, već samo nekoliko ultra-trendova među kojima su najistaknutije neonske boje koje su bila popularne početkom 2000., a sad su implementirane u kolekcije jesen-zima i dosta proizvođača koloracija ih uključuje u kolekcije. Nakon nekog vremena, boje se počinju lagano ispirati, a kao odličan primjer, Evelin navodi Dua Lipu koja je prava trendseterica kad su u pitanju frizure. 

- Hit je bob do ispod uha i bronde nijansa. Riječ je o smeđim pramenovima koji su svjetliji od podloge za dva-tri tona, u čokoladnim, crvenkastim ili bakrenim tonovima. Takav je odabir idealan za one koji ne žele velike promjene u kosi, nego je žele lagano prošarati i podići dimenziju, a idealne su za klasičan bob. Treba imati na umu da ako je podloga hladnija, biraju se topliji tonovi. Tu su i blonde nijanse s izraženijim korijenom kakve je prije nosila Madonna. Naglasak je na prirodne i sjajne boje, kao i na njegovanoj kosi, kaže Evelin i preporučuju K Water brenda Kerastase koji zaglađuje strukturu vlasi i kosi pruža kristalan izgled te ona duže ostaje ravna. 

U hladnoj sezoni veliki hit su šiške, pogotovo tzv. shag na koje je naglasak još na proljeće stavio Tony & Guy.

- Šiške daju posebnu dimenziju licu, a cijela se kosa šiša slojevito kako bi se postigao prednji volumen. To je odlično za okrugla lica kako bi se malo izdužilo. Šiške su odlične i za cure koje vole repove i punđe jer su dobar ukras licu, a tijekom jeseni i zime, fora je i kad šiške vire ispod kape. Općenito, daju skroz drugačiju dimenziju licu, objašnjava Evelin i dodaje da više nema zaglađenih valova i "prepeglane" kose, već je sve u znaku opuštenosti i prirodnosti pa je popularna "nemarna", tzv. messy tekstura. Bez obzira na to za koji se stil i koju boju kose odlučili, imperativ je na njezi kose, redovitoj koloraciji, šišanju i personalizaciji boje, zaključila je. 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".