It's selfie time!

Koliko ste se samo puta tako dobro našminkali, a na slici ispali kao strašilo?! Vjerujemo da je osjećaj dobro poznat svima jer fotkati make-up nije tako lako... No zato dovodimo profesionalke!
Vidi originalni članak

One su Isabella, Amadea i Lada, a njihove društvene mreže gore od količine pratitelja i djevojaka koje lude za njihovim beauty izborima.

Isabella je popularna blogerica iza bloga “The Pile of Style”, Amadea je vizažistica i prava instagramska senzacija, a Lada je poznatija kao “Bella make up” i jedna je od vizažistica čije odvažne konture pokušavaju kopirati sve Zagrepčanke. Što im je zajedničko? Obožavaju make-up i naučile su kako ga fantastično fotografi rati, a mi smo ih uhvatili i postavili im baš ista pitanja kako bismo vam otkrili sve tajne dobrog make-up selfija!

ISABELLA RAKONIĆ

Koja je tajna dobrog make-up selfieja?

Tajna je u kadru i u svjetlu. Trebate znati koja vam je bolja strana i, naravno, okrenuti se prema svjetlu tako da nemate sjene na licu. Najbolji selfieji su uvijek za vrijeme tzv. golden houra.

Koristiš li se fotoaparatom ili mobitelom za fotkanje šminke?

Za Insta selfije koristim se uvijek mobitelom. Brže mi je i jednostavnije, a za male dimenzije nije toliko bitna veličina i kvaliteta slike.

Kojim aplikacijama uređuješ svoje make-up selfije?

Aplikacije koje upotrebljavam jesu Afterlight, VSCO i Snapseed.

U čemu djevojke najčešće griješe kada fotkaju svoj make-up?

Najčešće se koriste lošim filtrima koji promijene cijeli make-up. Ne volim upotrebljavati filtre već samo pojačam kontraste, svjetlost i oštrinu. Tako se ne izgube boje već se još više istakne šminka.

Koji proizvod uvijek dobro izgleda na fotografijama?

Obožavam highlighter na fotkama, daje svježinu svakom make-upu.

Koji celebrity ima najbolje make-up selfije?

Cijeli Kardashian/Jenner klan ima savršene make-up selfije, ali njima za jedan selfie pomaže cijeli tim ljudi pa je logično zašto je to tako!

Isabellin Instagram pratite na @isabellaeclaires

LADA MITRAŠINOVIĆ

Koja je tajna dobrog make-up selfieja?

Svaki make-up mora bit primjeren, ali već je dobro poznato kako je dobro osvjetljenje sve. Najbolje je dnevno i to ono dok je sunce iza oblaka, tada slike nisu “žute” i prirodno su lijepe. Flash zna upropastiti make-up pa ga treba izbjegavati.

Koristiš li se fotoaparatom ili mobitelom za fotkanje šminke i zašto?

U početka sam upotrebljavala profesionalni aparat, no već godinu i pol koristim se samo mobitelom; nekako imam osjećaj da su te slike znatno vjerodostojnije.

Kojim aplikacijama uređuješ svoje selfije?

Ja samo lovim dobro svjetlo jer to je 80 posto posla, a detalje poput kontrasta naglasim ili smanjim u aplikaciji na Instagramu. Ne volim slike koje su vrlo isfiltrirane i “zaglađene” jerih ne smatram realnima.

U čemu djevojke najčešće griješe kada fotkaju svoj make-up?

Mislim da je to blic, ili kontralight, zatim pretjerana upotreba aplikacija.

Koji proizvod uvijek dobro ispadne na slici?

To je svakako highlighter.

Koji celebrity ima najbolje make-up selfieje?

Trenutačno sam fan Rosie Huntington-Whiteley.

Ladin Instagram pratite na @bellamakeuplada

AMADEA MUŠE

Koja je tajna dobrog make-up selfieja?

Tu nema tajne, dobar make-up i dobro osvjetljenje! Najljepše fotke ispadnu kada se slikaju na dnevnom svijetlu.

Upotrebljavaš li fotoaparat ili mobitel za fotkanje šminke?

Ovisi kakav efekt želim postići, ali selfiji se mnogo lakše okidaju s mobitelom u rukama nego s profesionalnim aparatom zbog njegove težine.

Kojim aplikacijama uređuješ svoje make-up selfije?

Različitim se aplikacijama koristim, ovisi o tome što želim. Najčešće prepravljam fotke koje nemaju onu količinu svjetla koju bih htjela, a to se može napraviti u bilo kojoj aplikaciji na mobitelu, kao i u filtrima na Instagramu.

U čemu djevojke najčešće griješe kada fotkaju svoj make-up?

Griješe kada prave grimase u želji da što bolje ispadnu na fotografiji i kad stave previše bronzera/highlightera ili kada imaju loše nacrtane obrve koje odvuku pozornost od cijele fotografije.

Koji proizvod uvijek dobro izgleda na fotografijama?

Definitivno crveni ruž!

Koji celebrity ima najbolje make-up selfieje?

Nisam obraćala pozornost ni na koga određenog, samo mogu reći da su se svi više-manje ispraksirali što se toga tiče i svi lijepo izgledaju na slikama.

Amadein Instagram pratite na @amadea_dashurie

Crveni ruž je adut ženskog zavođenja...

Charlotte Olympia Lipstick “Starlett Scarlet”, 167 kn, M•A•C (M•A•C)

 

Bez highlightera ne prolazi make-up selfie!

Ultra Strobe Cream, 93,99 kn, Makeup Revolution (PinkPanda.hr)

Bez highlightera ne
prolazi make-up
selfie!
Ultra Strobe Cream,
93,99 kn, Makeup
Revolution
(PinkPanda.hr)
Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".