'It' djevojke i ove jeseni obožavaju šiške, a mi donosimo sve što o njima morate znate ako ih odlučite ošišati

Šiške odlično funkcioniraju i u kombinaciji sa šeširima, kapama i beretkama, a razmišljate li o njima, postoji mnogo varijanti među kojima svatko može pronaći prikladnu za svoje lice
Vidi originalni članak

S dolaskom jeseni mnogi razmišljaju o promjeni frizure, a čest su izbor šiške. Biraju ih i mnoge celebrity i it djevojke, a inspiracija u novoj sezoni su šiške kakve je Anne Hathaway nosila u filmu 'Vrag nosi Pradu'. Grazia Daily piše kako je njezin look inspirirao mnoge za promjenu frizure, a društvene mreže prepune su novih frizura kod kojih su šiške u prvom planu.

Dakle, jasno je, šiške će obilježiti i hladnu sezonu pred nama, što je super jer odlično funkcioniraju i u kombinaciji sa šeširima, kapama i beretkama. Vizažistica Charlotte Tilbury objavila je fotografiju Phoebe Dynevor, ambasadorice popularnog beauty brenda, a šiške su u prvom planu. I u traileru za novu sezonu Emily in Paris, koja na Netflix dolazi 21. prosinca, pa je glavna glumica svoj look upotpunila šiškama. Kristen Stewart odlučila se za mikro-šiške, a nosi ih i Nicola Peltz. Iz navedenog je jasno kako će šiške dominirati frizurama i u hladnoj sezoni. 

Razmišljate li i sami o promjeni, izbor je uistinu širok - ako niste sigurni oko šiški, izaberite tzv. "zavjesa-šiške" koje će brzo narasti i lako ih možete ukrotiti ukosnicama. Tu su i šiške kakve je nosila Brigitte Bardot, svestrane i jednostavne za stiliziranje. Popularne su mikro-šiške rezervirane za najodvažnije, a razmislite i o klasičnim šiškama kod kojih morate biti spremni na feniranje. 

Razmišljate li o ovakvoj promjeni, imajte na umu da šiške znače i zahtjevnije stiliziranje kose. A što sve trebate znate o šiškama, donosi Evelin Benković, vlasnica zagrebačkog salona "Evelin", čijih smo se savjeta prisjetili jer su izuzetno korisni. 

– Postoje vlasišta koja rastu prema naprijed i imaju "zvrkove" koji su jako otvoreni prema gore. Kad se šiške ošišaju, strše poput "antena" i to je situacija koju treba izbjegavati. Jako je bitan način rasta kose – pojašnjava stručnjakinja i dodaje: 

– Kod kratke kose iznimno je bitna dobra dužina šiški. To stavljam kao imperativ. To diktiraju širina i dužina brade i duljina nose, odnosno "isturene" jedinice na licu, a šiške moraju biti dulje od toga. Jako je bitno da "omekšaju" lice. Uska i duguljasta lica nerijetko izgledaju umorno pa je bitno da ih šiške omekšaju. Na oštro lice nikako ne idu kratke i oštre linije oko uha.

Tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen

 

– Što se tiče oblika lica, kod okruglog lica šiške mogu suziti "panoramu" lica, što se postiže tzv. "zavjesa-šiškama" ili kosim šiškama na stranu. Tako se stvori "trokut" koji ide od sredine jagodica prema vrhu čela, a kutevi lica se "maknu" sa strane. To je specifično za dugačko i četvrtasto lice i za veliko čelo. Šiške bi trebale pokrivati čelo i širinu lica sa strane. Zato su popularne "zavjesa-šiške" jer se mogu koristiti apsolutno za sve oblike lica. Nema lica kojem takve šiške ne odgovaraju – pojasnila je Benković za Divu. 

Jedan od važnijih savjeta prije šišanja je taj da svatko tko se na šiške odluči, mora biti svjestan da ih mora fenirati:

– Klijentice uvijek educiramo kako postupati sa šiškama. Moraju se redovito šišati, pogotovo ako je riječ o ravnim ili bob. Preporučujemo ono što je najbolje za njihov tip lica, ali i njihove navike jer je bitno što i kako radimo.

 

Barbara je odabrala hlače zbog kojih ostatak kombinacije pada u drugi plan: 'Pratim trendove i nosim od svega po malo'

Što odabrati za anti-age efekt? Dobra frizura i boja kose mogu pomladiti za nekoliko godina!

Parfemi čijih je tek par kapi dovoljno da vas miris prati cijeli dan: Izaberite nekog od favorita čiji miris 'drži' od jutra do večeri

Izdanje Nine Badrić ne prolazi nezamijećeno: Crveni komplet je efektan, no štikle su te koje kradu pozornost

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".