Istraživanja pokazala: Više od 30 posto muškaraca bi se rado šminkalo

Povodom Međunarodnog dana muškaraca odlučili smo otkriti njihovu najmračniju tajnu
Vidi originalni članak

Muškarci danas više nego ikada vode računa o svom izgledu, počevši od visokokvalitetnih losiona nakon brijanja, do hranjivih krema prije spavanja, a izgleda da se polako zagrijavaju i za ideju o šminkanju

U nedavnom istraživanju u kojem je sudjelovalo 2 142 muškarca, 33 posto njih u dobi od 18 do 29 godina priznalo je da su otvoreni ideji šminkanja, a 30 posto muškaraca u dobi od 30 do 44 izjasnili su se kako bi bez problema pristali na to, prenosi NY Post. No, ipak ne govorimo o drastičnom makeupu, nego o potajnim pothvatima muškaraca kada je prištić i za njihova mjerila preizražen ili kada im se podočnjaci vide iz aviona. Upravo su to trenutci kada muškarci posegnu za korektorom ili puderom u ženske kozmetičke torbice.

Ali nisu svi muškarci isti. Neki muškarci nose i konkretnu šminku kako bi u potpunosti ujednačili svoj ten i prekrili nedostatke, a pojednici čak kombiniraju nekoliko nijansi. 

Poznata imena beauty industrije poput Chanela, Cliniquea i Tom Forda već su lansirali tzv. dude-friendly proizvode, a o širenju ovog trenda govori i pojava beauty brendova specijaliziranih samo za muškarce. Ipak, stigma u društvu i dalje ostaje. Iako je riječ o minimalnoj make up rutini, dečki se neće baš hvaliti time. No taj sram nije prisutan samo kod heteroseksualnih muškaraca, već i u LGBTQ zajednicama, a neki homoseksualci, kako prenosi NY Post, priznaju da im je i dalje neugodno kada trebaju kupiti neku šminku. 

U videu pogledajte koliko su Hrvati upućeni u beauty trendove. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".