Isprobajte verziju boba koja je kao stvorena za osobe s tankom kosom jer stvara privid volumena

Riječ je o tzv. paper cut bobu, odnosno o strogo, ravno rezanom bobu kod kojeg nema naznake slojevitog šišanja. Ne samo da ova frizura baš uvijek izgleda super-chic, nego može biti i odličan odabir ako poželite drastičnu promjenu
Vidi originalni članak

Bez obzira na sve trendove u kosi, uvijek se rado vraćamo bobu, praktičnoj frizuri jednostavnoj za stiliziranje koja izgleda jako chic. Bob svoju popularnost može zahvaliti i činjenici da dolazi u toliko verzija pa svatko može pronaći idealnu za sebe, a ako muku mučite s tankom kosom, imamo super prijedlog za kojeg frizeri kažu da u kosi čak stvara privid volumena! 

Riječ je o tzv. paper cut bobu, odnosno o strogo, ravno rezanom bobu kod kojeg nema naznake slojevitog šišanja. Ne samo da ova frizura baš uvijek izgleda super-chic, nego može biti i odličan odabir ako poželite promjenu od dugačke kose ili ombre tehnike bojanja jer, jednom kad se ošišate, kosa će izgledati zdravije i sjajnije. Također, ako imate tanku kosublunt vrhovi imat će efekt optičke iluzije i kosi dati prividan volumen pa će ona izgledati gušće i sjajnije, piše Glamour.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako radite drastičnu promjenu, prije nego se odlučite za bob, vrlo je važno obratiti pozornost na tri stvari - oblik lica, duljinu vrata, kao i na gustoću kose. Kao što smo ranije pisali, okruglom će licu najbolje pristajati bob do ključne kosi, dok je ultra-kratak bob rezerviran za osobe srcolikog lica. Za četvrtasti oblik lica najbolji je odabir bob dužine ispod čeljusti, dok su osobe ovalnog lica prave sretnice jer im pristaje sve pa mogu birati!

Kad je u pitanju duljina vrata, kod dugačkog vrata nije bitno za koji se bob odlučite, no što je vrat kraći, bob bi trebao biti klasičniji pa duljina ne bi trebala ići preko čeljusne kosti, kako ne bi još vizualnu skratili vrat.

Što se tiče gustoće kose, osobe jako guste kose trebaju pripaziti na duljinu boba kako ne bi postigle kontra-efekt pa je bolje odabrati nešto dužu verziju, a osobama s tankom i ravnom kosom je jednostavnije jer im pristaju različite duljine bob frizure. 

Zgodna brineta očitat će vam lekciju iz stila: Njezina je kombinacija izvrsna od glave do pete
Zgodne prijateljice prošetale u omiljenoj proljetnoj uniformi: Nose jeans koji je dugo bio omražen, a sad je opet hit
Stajling Ive Mihalić odmah nam je zapeo za oko: Isfurala je majicu s natpisom "burek" i otkačene traperice
Trendseterice obožavaju neobične papuče s lancima: Ako ih i sami želite, pronašli smo pristupačniji model

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".