Isprobajte metalik šminku: Naš vizažist ističe prednost ovakvih sjenila i donosi par zgodnih savjeta

Svijet tehnologije i kreiranja naprednih make-up formula donosi nam novu generaciju šminke. Radi se o formulama koje su postojane te mijenjaju nijansu ovisno o svjetlini, kombinaciji i načinu aplikacije
Vidi originalni članak

Tehnologija sjenila i tekstura koje tako revno iz dana u dan stavljamo na lice ide naprijed, stoga su ove formule sve impresivnije. Igraju se svjetlom, ključne su u sferi party šminkanja, ali volimo ih i danju – čim izađu na sunce, otkrivaju neko novo glamurozno lice.

Naš vizažist Vinko Tomašinjak istaknuo je prednost ovakvih sjenila, no moramo pripaziti da njima ne bismo ostavili “mrljavi” dojam.

– Znaju biti gusta i lako se primaju na lice, no sve ovisi o brendu. Ovaj tip šminke možemo nanijeti kistom i prstima, praktičan je za blendanje i slojevito nanošenje. Predlažem da na kist stavite fiksator, prije samog metalik sjenila, tako će se pigment bolje primiti – savjetuje Vinko.

Ističe prednost ovih sjenila jer ostaju na licu duže, a uz fiksator plesat će od jutra do mraka.

– Metalik sjenila super izgledaju u raznim tonovima i kombinacijama, na primjer u nijansama iste boje ili čak više njih – tumači vizažist dodajući kako se ovdje često inspirira erom osamdesetih kad je više bilo više, a oči su bile u posebnom fokusu beauty industrije. No u to doba nije bilo toliko moćnih pigmenata, zato se danas igramo na razne nove načine. Kreativnost i inspiracija zajedno se igraju u raznim paletama, vidimo čarobne kreacije od smeđih i zelenih do ludih ljubičastih i plavih tonova.

– Predlažem isticanje boje očiju, stoga će super izgledati sjenila kontrastnog tona. Primjer su ljubičaste i plave nijanse na smeđe oči ili pak topli brončani i bakreni metalik tonovi na plave oči – ističe Vinko.

No nije ovaj stil samo za oči, tu su i metalik usne, djeluju veće, zato ih cure jako vole. Blistave čestice daju dojam volumena, usne djeluju raskošno i senzualno. Birajte boju mesa ili čak zlatnu za dojam super glamura. I balzami za usne znaju biti prepuni metalik sastojaka, s njima usne djeluju prirodno, no opet kao da su malo veće. Mogu se kombinirati i s olovkama – neka budu u tonu ruža za usne. Na nekim revijama kreativni su se vizažisti poigrali nijansama, predloživši dvije različite, time usne još više dobivaju dojam volumena. Na unutarnjem djelu neka bude svjetlija nijansa, sve skupa pojačano metalik “filmom”.

 

Za poseban dojam tu su razna sjajila za usne pa svaki ruž zapravo može postati “metalni”. Od boja ovaj beauty stil bira baš sve. Iako su, naravno, najpopularnije zlatne i brončane, koje naše lice čine osunčanim i glamuroznim, tu su i one kreativne razne dugine varijante. Za party look birajte žute i tirkizne tonove, a za dan blage pastele koje će licu dati osvijetljeni dojam.

Taj trik koriste i zvijezde jer znaju kako privući sunce, odnosno rasvjetu na lice, da ono djeluje svježe i odmorno. Od paleta tu su razne varijante, popularne su one od po 6 ili 8 boja u više finiša – od mat do supersjajnih, sedefastih i metalik. Njima se postiže vizualni sklad, optimalne su za jednostavno kombiniranje boja jer igra teksturama može biti vrlo kreativna.

Za one koje žele klasiku na dnevnoj bazi, tu su mini palete od po dvije boje. One su obično već usklađene, ona tamnija nijansa ide na sam kapak, a svijetla je za tik ispod obrve, za poseban “sjaj u oku”.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".