Isprobajte frizuru koja se šiša tako da kasnije ne zahtijeva previše stiliziranja, a izgleda jako chic

Za stiliziranje trebate okruglu četku, sprej za volumen, sušilo za kosu te malo vještina s korištenjem četke kako biste postigli pravilan volumen.
Vidi originalni članak

Za sve željne novosezonske promjene, donosimo prijedlog koji, ne samo da je praktičan, nego izgleda i jako chic. Riječ je o tzv. "prozračnom" bobu koji je ošišan tako da ne zahtijevan previše stiliziranja, odnosno slojevitost i oblikovanje ga čine laganim, voluminoznim i prozračnim.

Ipak, da bi postala praktična, ova fenomenalna frizura zahtijeva pravilne proporcije, ravnotežu i strukturu pa Glamour kaže kako je nešto poput arhitekture s kosom. Šišanje je individualno pa na njega utječu crte lica, struktura kostiju i tekstura kose.

Prozračni bob frizeri opisuju kao klasični bob s dodatkom pokreta i volumena. Imate li gustu kosu, poručuju frizeri, morat ćete malo smanjiti njezinu težinu želite li postići ovakav stil. Frizura je odlična i za tanku kosu, a idealan izbor je tzv. tupi, odnosno blunt bob, u kombinaciji sa sprejem za volumen. 

Da bi frizura dobila wow-efekt, frizeri dodaju suptilne slojeve koji kosi daju dinamiku, volumen i pokret. Ovakvu je frizuru najlakše stilizirati sušilom za kosu, a trik je da stiliziranje bude suptilno, kako frizura ne bi izgledala "presređena" - nešto kao no make up look, ali u svijetu frizura. Za stiliziranje kose trebate okruglu četku, zatim sprej za volumen i sušilo za kosu kojim ćete kosu sušiti s jedne strane na drugu, po mogućnosti s glavom naopako, piše Glamour. Kosu podijelite na deblje pramenove, omotajte ih oko četke i sušite, a kad dođete do korijena, sušite u suprotnom smjeru.

Kosu možete nositi s razdjeljkom po sredini, lagano valovitu, dužine ispod uha ili do brade, s razdjeljkom po strani... Mogućnosti su brojne pa prozračni bob skroz možete prilagoditi svojim željama.

Sandale na visoku petu vječni su modni klasik za sve elegantne prilike
Modno osviještene prijateljice očitale lekciju iz ležernog stila: 'Crna nam je omiljena ne-boja i više preferiramo ravnu obuću'
Lubenica može učiniti vašu kožu hidratiziranom i mekom, tvrde dermatolozi
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".