Iskustvo iz prve ruke: Kako skinuti trajni lak kod kuće i pritom ne oštetiti nokte?

Neki su kozmetički saloni privremeno zatvorili svoja vrata, a ako preskačete redoviti termin u salonu, evo kako kod kuće možete skinuti trajni lak, a da pritom ne oštetite nokte.
Vidi originalni članak

Utorak poslije posla trebao je biti dan za novu manikuru - tom se kozmetičkom tretmanu uvijek iznova veselim i volim reći kako mi je poput opuštajuće mini-terapije. Međutim, zbog trenutačne situacije i odgovornosti prema sebi i prema drugima, u dogovoru s kozmetičarkom otkazala sam termin, što je značilo da trajni lak moram skinuti kod kuće

Vjerujem kako nisam jedina koja se nalazi u situaciji u kojoj je primorana skinuti trajni lak doma pa iz prve ruke prenosim savjete uz koje sam uspješno skinula lak s noktiju i minimalno ih oštetila.

Prije svega, za ovaj proces trebat će vam približno 45 minuta pa budite strpljivi i uzmite si dovoljno vremena kako biste na koncu bile zadovoljne rezultatom. Odabrala sam prostoriju koju cijelo vrijeme mogu provjetravati da ne bih udisala aceton, a zatim se bacila na posao.

Prvi je korak podrazumijevao lagano raspanje površine nokta - pritom sam bila vrlo oprezna kako ne bih pretjerala i oštetila nokat, nego sam skinula tek sjaj trajnog laka. Idući korak bila je zaštita kože oko noktiju, u čemu mi je pomogla krema za kutikule koja štiti kožu od isušivanja acetonom.

Ako tražite ideje za novu manikuru, u nastavku donosimo nekoliko savršenih za proljeće:

FOTO: Instagram @polished_yogi FOTO: Instagram FOTO: Instagram @nailroom_katya.kolchenko FOTO: Instagram @manosby.ivana FOTO: Instagram @manifakturanailbar FOTO: Instagram @_galaroom_ FOTO: Instagram @opi_by_jo FOTO: Instagram @vainillabeautycr FOTO: Instagram @manifakturanailbar

Nakon pripreme, došao je red na aceton, vatu i foliju. Prije stavljanja vate, izrezala sam 10 listića aluminijske folije i pripremila dovoljno vatica kako bi mi sve bilo pri ruci. Svaku sam vaticu natopila s dovoljno acetona jer sam na Allure pročitala savjet da se stavi i veća količina od one za koju mislimo da je dovoljna, kako bismo bili sigurni da će trajni lak 'otići'. 

Namočene vatice stavila sam na površinu nokta, a zatim omotala s aluminijskom folijom. Ako niste najspretniji, možete raditi jednu po jednu ruku, a kad sam sve prste omotala u aluminijsku foliju, pustila sam da aceton 'odradi' svoj posao idućih petnaestak minuta. Priznajem, bila sam jako nestrpljiva i jedva sam čekala vidjeti djeluje li - na nekim noktima bilo je uspješno, no na nekima sam morala ponoviti proces na još 5-6 minuta.

U idućem koraku, kad je lak već 'olabavio', lagano sam pritisnula vaticu i foliju na svakom prstu kako bih uklonila lak. Pritom treba imati na umu kako se lak neće jednostavno ukloniti sa svake površine nokta pa sam, za mjesta gdje je ostao, stvarno nježno koristila štapić za nokte s kojima sam uklonila ostatke. Osobno sam u ovom koraku uspjela ukloniti kompletan trajni lak s noktiju, no ako vam ne uspije, još jednom ponovite cijeli postupak na 5 minuta

Domaća influencerica Slađana Ostić ima najljepše ideje za manikure koje smo izdvojili u galeriji:

FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki FOTO: Instagram @slakipalaki

Budući da su se praktički namakali u acetonu, rezultat su isušeni nokti. Odlučila sam ih lagano premazati kokosovim uljem, a zatim sam nanijela kremu za kutikule kako bi koža i nokti bili dovoljno hidratizirani. Nokte sam rašpicom oblikovala u željeni oblik, a na kraju sam ih nalakirala tek prozirnim lakom s hranjivim svojstvima kako bi se malo "odmorili" od laka za nokte dok traje izolacija. 

U videu pogledajte kako pravilno oprati ruke:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".