Inspirirajte se klasičnom, ali veoma chic manikurom koju je obožavala i princeza Diana

Nakon što je izašao iz mode nakon 90-ih, stil se vratio prije nekoliko godina i sada je toliko popularan da su pretraživanja na Googleu samo ove godine porasla za 2400 posto
Vidi originalni članak

S dolaskom šeste sezone megapopularne Netflixove serije Kruna, vratili smo se u doba 90-ih kada je princeza Diana bila jedna od najomiljenijih članica britanske kraljevske obitelj. Lady Di već je desetljećima zapamćena kao modna ikona koja je prkosila pravilima kraljevske obitelji i oduševljavala nas smislom za modu.

U šestoj sezoni serije, možemo primijetiti kako se princeza Diana, koju briljantno glumi Elizabeth Debicki, nikad ne vidi bez besprijekorne francuske manikure, bilo da je na odmoru na jugu Francuske s Dodijem Fayedom ili kod kuće sa svojim sinovima u Londonu.

Za to postoji razlog: Diana je doista voljela nositi klasičnu francusku manikuru, kao što su to mnoge žene radile 90-ih, desetljeća u kojem je kombinacija urednog bijelog vrha i prozirne ružičaste baze postala toliko popularna. Dianina klasična manikurama bila je svjetli bijeli lak na vrhovima prstiju koji se savršeno upario sa svakim kompletom i izgledao je jednako glamurozno u noćnim izlascima, ali je bio mekan i suptilan za posjete društvenim projektima i bolnicama.

"Francuska manikura bila je, i još uvijek jest, jednostavan način da osigurate da vaši nokti izgledaju stvarno dobro", slaže se manikurica Julia Diogo. “To je neutralan izgled koji osigurava da nokti izgledaju čisto i chic. Osim toga, sjajno pomaže produžiti izgled prstiju.”

Nakon što je izašao iz mode nakon 90-ih, stil se vratio prije nekoliko godina i sada je toliko popularan da su pretraživanja na Googleu samo ove godine porasla za 2400 posto. Danas gledamo dalje od onih izvornih ružičastih i bijelih tonova koje je princeza Di toliko voljela, eksperimentirajući umjesto toga s različitim bojama, teksturama i drugim dizajnom.

“Mislim da smo tijekom godina zapravo uspjeli podignuti francusku manikuru”, kaže Diogo za Vogue. "Tako mi je drago što se vratila! Francuska manikura je bezvremenska i pristaje uz sve." 

Postoje načini da osigurate da izgleda kraljevski i profinjeno, a ne zastarjelo ili neukusno. “Tanki vrh je bolji od debelog vrha, a odabir točne osnovne nijanse za vaš ton kože također je vrlo važan”, kaže ona. "Obično nanesem još jedan sloj svoje odabrane osnovne nijanse preko bijelog vrha kako bih malo smanjio svjetlinu bijele boje - stvara prirodniji izgled."

Dobar tehničar za nokte trebao bi biti u mogućnosti savjetovati koji je najbolji nude za vaš ton kože, ali ako isprobavate izgled kod kuće, Diogo preporučuje Chanelov La Base Camélia za blijede i maslinaste tonove kože, Diorov 108 Muguet za nešto dublje tonove kože i BioSculpture Spun Out Of Dreams za tamniju kožu.

Dizajn s hrvatskim štihom: Puro Amor nudi preslatke čarape s natpisima, zanimljive kalendare, bilježnice...
Kakvo elegantno izdanje kraljice Letizie! Tamnoplava haljina spuštenih ramena i efektne salonke pun su pogodak
Sutra je Black Friday: Donosimo savjete i trikove koje je dobro znati prije šopinga na sniženjima povodom Crnog petka

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".