Inspiraciju za novi look pronađite u seriji "Prijatelji": Hit je frizura koja se ističe volumenom i slojevitošću

Ove hladne sezone isprobajte frizuru koju je Courtney Cox nosila kao Monica Geller između 1. i 2. sezone serije "Prijatelji".
Vidi originalni članak

Kultna frizura Jennifer Aniston iz serije "Prijatelji" unazad nekoliko sezona ponovno je u trendu, no nije ona jedina od likova koja je u seriji pokazala odlične frizure. Jedna od Monicinih frizura nije dobila pozornosti koliko zaslužuje jer sa svojim slojevima, dužinom i volumenom ima sve što je potrebno za stvarno odličnu frizuru.

Dodajte tome i nostalgični osjećaj razdoblja devedesetih godina prošlog stoljeća, koji i dalje dominira trendovima ljepote, i jedna od najtrendi frizura je tu!

Riječ je o frizuri koju je Courtney Cox nosila između prve i druge sezone "Prijatelja". Glamour piše kako je frizura miks boba i pixie frizure, inače super izbor za tanku kosu, što je za Divu preporučila i vrhunska frizerka Tea Matičević. Duljine je do čeljusti, a ističe se zbog svoje slojevitosti. Frizeri Monica-frizuru opisuju kao isfeniranu, srednje duljine, prozračnu i s mnogo, mnogo volumena. 

Frizura je karakteristična i zbog zaobljenog oblika na vrhovima, a što je kosa kraća, to će pramenovi biti zaobljeniji. Takav je efekt najlakše postići feniranjem uz okruglu četku. 

Ovu su frizuru već isprobale i neke slavne osobe pa ju tako već neko vrijeme nosi glumica Sarah Hyland. U lipnju je objavila video na Instagramu u kojem je rekla kako je izvadila ekstenzije i shvatila da ima frizuru poput Monicine u seriji, zbog čega se, kako kaže u videu, osjeća jako uzbuđeno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sarah Hyland (@sarahhyland)

Frizura je, očekivano, postala hit i na TikToku pa tako hashtag #monicagellerhair, odnosno kosa Monice Geller ima više od 370 milijuna pregleda. U videima se vide prozračne, voluminozne i slojevite frizure, a prevladavaju bob frizure. 

Prednost ove frizure je i njezina svestranost, odnosno može se nositi na više načina - u kombinaciji sa šiškama, s razdjeljkom po sredini ili sa strane, lagano valovito, a jednako dobro pristaje i plavušama i brinetama. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".