Imate li osjećaj da vam se kosa u zadnje vrijeme više masti? Evo što mogu biti neki od razloga

Ako ste primijetili da vam je kosa masnija nego inače, niste jedini. No, nekoliko rješenja postoji; donosimo ih u nastavku
Vidi originalni članak

S visokim ljetnim temperaturama došla je i ona strana ljeta na koju, dok ga iščekujemo, pomalo i zaboravimo - vrućina, vlaga, znoj, onaj "ljepljivi" osjećaj... Svaka od tih pojava ne ide nimalo u prilog našoj beauty rutini, bilo da se radi o njezi kose ili kože, a to ste možda i sami primijetili na vlastitoj kosi. 

Naime, ako ste primijetili da vam je kosa masnija ili se brže masti nego inače, niste jedini.

- Mnogi su primijetili kako im je kosa masnija u ljetnim mjesecima. Zbog vrućine, više se znojimo, a onda se znoj miješa sa sebumom na vlasištu. Posljedica toga je masnija kosa - pojašnjavaju stručnjaci za Glamour. Osim toga, takvom stanju može doprinijeti i samo vrijeme, ponajprije vlaga. Veća je količina vlažnosti u zraku, a posljedično i u kosi. Stručnjaci ne preporučuju nošenje ukrasa za kosu, a čak i sunčane naočale u kosi mogu pridonijeti znojenju i pojačanom lučenju sebuma. Ista je stvar i sa šeširima, kažu, no njega se preporučuje nositi zbog zaštite od sunca. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, profesionalci imaju nekoliko savjeta što napraviti kako biste smanjili mašćenje kose. Prije svega, "olakšajte" rutinu pranja kose, odnosno proizvoda koje koristite pa birajte one bez silikona i sulfata. Također, za Glamour kažu kako ju je nakon pranja, dobro još jednom oprati nešto hladnijom vodom što će pomoći vlasištu, ali i regulirati protok krvi. Treba imati na umu i kako je manje više. Prilikom stavljanja regeneratora, nemojte ga nanositi na korijen kose jer ona zbog toga može biti teška, a onda i masna. Isto vrijedi i za korištenje proizvoda za stiliziranje kose. 

Uz to, gotovo svi imamo naviku prolaženja rukom kroz kosu, no i to je jedan od izvora prljavštine, kao i razloga za pojačano mašćenje kose. Umjesto toga, dobra je ideja svezati kosu u opuštenu punđu - osim što je nećete dirati rukama, ona neće dodirivati masno lice ili znojan vrat pa će se i sama sporije mastiti. Uz to, takav je izgled jako chic

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".