Imate li osjećaj da vam dlačice ljeti brže rastu? Stručnjaci otkrivaju zašto je to tako

Baš kad nam se čini da smo uklonili sve neželjene dlačice s tijela, nakon nekoliko dana, one su opet tu...
Vidi originalni članak

Proces uklanjanja dlačica, pogotovo tijekom ljeta, može se činiti kao da mu nikad nema kraja. Bez obzira na to brijete li se, koristite li vosak ili prakticirate neku treću metodu, već nakon nekoliko dana javlja se onaj osjećaj kao da ste opet na početku. Nekad nam se čak čini da dlačice ljeti rastu brže nego u ostatku godine, a stručnjaci su objasnili je li to moguće.

Za početak, za Bustle su rekli kako nema standardnog "da" ili "ne" odgovora, odnosno svaki odgovor zahtijeva obrazloženje. Naime, stručnjaci kažu da neka istraživanja pokazuju da dlačice tijekom ljeta rastu brže, no još uvijek nema dovoljno dokaza koji bi to potvrdili. Dermatolozi za Bustle tvrde da je moguće da toplina uzrokuje bolji protok krvi, što poboljšava cirkulaciju, a samim time se povećava i protok hranjivih sastojaka koji dolaze do folikule dlake, pa ona može brže rasti. 

Još jedan razlog za mišljenje da dlačice ljeti brže rastu može doći i s psihološke strane - u ljetnim danima ljudi imaju tendenciju više pokazivati golu kožu zbog vrućine, zbog čega lakše i brže primijete nove dlačice na tijelu pa lako postanemo svjesni i najmanje, milimetarske dlačice.

Vizažistica Dajana Pajkić otkriva kako postići hit look obrva: Koji pribor koristiti i na što treba posebno pripaziti?
Borut Mihalić savjetuje kako odabrati savršen parfem i nanijeti ga na tijelo
Serumi su osnova njege: Uz savjet stručnjaka odaberite onaj idealan za svoju beauty rutinu s kojim će koža blistati

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".