Imamo sve što vam treba za savršen party make up: Isprobajte proizvode obogaćene sjajem za wow efekt

Koža lica i tijela spremna je za ukrašavanje, dostupne su nam savršene formule čiji su pigmenti obogaćeni sjajnim
Vidi originalni članak

Prošla je godina za make-up bila izuzetno zahtjevna, ignorirali smo trendove, zaboravili stilove, poželjeli se samo kupati u mlijeku i paziti na svoju mladu kožu. Kupovali smo anti-age kreme i trudili se ostati jednostavni, mladoliki i minimalistički. No, čim su se partiji vratili u našu svakodnevicu odbacili smo te super jednostavne lifestyle smjernice s guštom i raširili ruke prema beauty poslasticama.

A kompanije su nas počastile i odlučile napraviti nešto posebno, koloristički moćno i upečatljivo. Među najtraženijim make-up kreacijama svakako su palete, ta vizualno složna sjenila ne samo po gustoći pigmenata već i očaravajućim bojama. Lepršavi, neobvezan i casual način života glavna je inspiracija, a onda i ples, podij i svjetla reflektora. Povratak festivala, koncerata i općenito života, pokrenuli su novo poglavlje u svijetu šminke – važno je kreativno se izraziti. Današnje cool cure nose ne samo šminku za lice već i tijelo, jer šminkerski su rituali opet postali dio svakodnevice.

Divne kreacije čekaju nas u parfumerijama i drogerijama, ističu se sjajne tekućine bogate zlatnim česticama. Osim raznih brončanih fluida koje trackamo po rukama, dekolteu i nogama, tu su i razni puderi koji prekrivaju eventualne nepravilnosti ili nam daju ujednačenu put. Primjer su vene na nogama – puderi nove generacije s lakoćom ‘brišu’ i takve detalje. Također, imaju vodootpornu bazu, stoga su savršeni za razne aktivnosti, od partija na plaži, do casual koktela uz bazen. Budite bez brige, poručuju nam brendovi diljem svijeta donoseći nam postojane formule pojačane mikropigmentima. Rumenila i ruževi te sjenila također se ponose moćnim formulama, postojane su i na čistu kožu. Jer, kozmetičke kuće imaju prijedloge i za one koje na lice stavljaju samo – kremu.

Dakle, beauty formule nove generacije izdržat će razne višesatne zabave, ne brinite o popravljaju. I dok su boje make-up fluida za tijelo zlaćane, za dojam kraljevske kože, proizvodi za lice otkrivaju svijet jačih boja. Dio se naslanja na osamdesete, kad je bilo bitno imati što više tonova na kapcima, a dio je više sklon devedesetima. Naime, bilo je to doba minimalizma, koji danas interpretiramo kao jednu jaču liniju na kapcima ili ‘clean’ lice s ružem za usne.

Da i poljupcima su se konačno vratile boje jer ruževi su donedavno bili u drugom planu. No, sada se vraćaju u punom sjaju i boji. Tu su razne varijante – tubice s tekućinom, ali i stari, dobri ruž u sticku. Kremaste je formule, jer ljeto je vrijeme kad visoke temperature uzrokuju izuzetno isušivanje, stoga je svaka hidratacija i više nego dobrodošla. I rumenila su sličnog stila, oponašaju teksturu kože i savršeno se stapaju s njom. A tu je i onaj super popularni trik s TikToka, koji podsjeća na korištenje crvenog ruža za usne kao rumenila.

Ovdje je očita sklonost skladnim beauty stilovima, jer ista nijansa na licu donosi vizualnu ravnotežu, bez obzira o kojoj boji se radilo. Tu su, naravno i pojačivači izgleda, odnosno sjajne čestice, pa rumenilo često dolazi u varijanti s highlighterom. To je vrlo praktična fora, jer sjaj možemo stavljati na cijelo lice, a rumenilo na obraze, ali i kapke. Jedan je to od proizvoda koji se isplati ubaciti u malu večernju torbicu, kako bismo s vremena na vrijeme pojačali taj glam efekt lica. Ovaj povratak šminke nije od jučer, povijest otkriva kako se nakon raznih kriza svi više-manje vraćaju make-up igrama. Naime, vrlo vjerojatno je nemoguće da se jednoga dana prestanemo šminkati i završimo u kadi s par beauty formula.

Cijeli taj spektakl dio je naših identiteta, neodvojiv od lifestylea koji vodimo. Iako, i u vrijeme najveće izolacije, svijet šminke imao je svoj moment – ipak na zaslonima naših ekrana u ‘free make-up’ varijanti djelujemo dosta isprano. Lifestyle stvara nove trendove, ovaj put ruževi su se selili na ekrane, pa je bilo poželjno da su malo intenzivniji. Danas su u igri uglavnom također jake, razne party nijanse i one koje imaju ‘statement’, intenzivan izgled.

Sada je red na nama da privučemo pažnju uživo, da uživamo u nijansama i teksturama koje će biti postojane vani, a ne unutar četiri zida. Kombinirajte ih s odjećom, ovisno o tome što želite postići. Sklad boja upućuje na vizualnu eleganciju, a ako poželite kontrast, poruka je zabavnija, više kreativna. Tu je i popularno kombiniranje sjenila s bojom šarenice – istaknut ćete oko ako je formula drugačije nijanse. Za mega trepavice pobrinut će se maskare nove generacije, imaju razne inovativne polimere koji omataju svaku pojedinu trepavicu.

Time one djeluju veće i raskošnije, a pogled je upečatljiv. Za kratke trepavice tu su razni uvijači, ali i umjetne parcijalne trepavice. Lako ih je nalijepiti te na koncu skinuti – ne idite spavati bez kompletnog čišćenja lica, naročito ako nosite party make-up.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Majstori vizažisti često ističu kako ćete najlakše oko istaknuti parcijalnom trepavicom i to na samom vanjskom rubu oka. Time, naime, oblik dobiva onaj mačkasti efekt, a on uistinu pristaje svima. Dinamika oka postaje senzualna, zavodljiva. Ovdje maskara nije nužna, dovoljno je oko naglasiti nekim efektnim sjenilom, kako bi se ‘stopila’ granica između umjetnih trepavica i sjenila. Treba podsjetiti i na zaštitni faktor, s obzirom da smo često vani i danju. Bez obzira imamo li šminku, lice valja pripremiti na UV zrake, kako bismo na kraju ljeta imali ujednačen ten.

Ako je tu još i pretjerani sjaj lica, pomoći će vam puderi u kamenu za matiranje – dovoljan je jedan dodir velikim okruglim kistom i look je spreman za party.

Ovaj tip pudera, u okruglom kamenu, praktično je nositi van, stane u svaku torbicu, a popularniji su i oni u kombinaciji s highlighterom koji idu na cijelo lice.

Ne zaboravite pritom dekolte – sve je dopušteno, traži se sve sjajno, da nadoknadimo zabavu. Osim fenomenalnim formulama zabljesnut ćete u samo nekoliko poteza i izgledati poput glamurozne morske sirene.

Make up proizvode kao stvorene za party look pronađite u galeriji

Charlotte Tilbury Supermodel Body, net-a-porter.com, 60 ml 400 kn This Works Perfect Legs Sculpt & Shine, net-a-porter.com, 60 ml 244 kn Tan Luxe, The Butter Illuminating Tanning Butter, net-a-porter.com, 200 ml 209 kn Sally Hansen Airbrush Legs, notino.hr, 75 ml 62 kn Revolution Glow Radiance Shimmer Oil – Gold, drogerije, 100 ml 119 kn MAC Studio Face And Body Foundation, MAC, 120 ml 324 kn La Piel Glow Babe bronze, mylapiel.com, 100 ml 159 kn Huda Beauty N.Y.M.P.H – Aurora, net-a-porter.com, 55 ml 350 kn Estée Lauder Bronze Goddess svjetlucavo ulje, douglas.hr, 50 ml 305 kn Essence Chasing The Tan brončana mirisna vodica, drogerije, 150 ml 48,90 kn Avon Jelly, notino.hr, 10 g 55 kn Rimmel Mini Power Palette, nijansa Pioneer, drogerije, 67 kn Trend it up, nijansa 064, drogerije, 15 kn Shiseido Minimalist Whipped Powder Blush, nijansa Chyoko, douglas.hr, 359 kn Revolution paleta Friends, nijansa Joey, drogerije, 85 kn Pupa Sun Days vodootporna paleta, nijansa 001 Sunrise, drogerije, 200 kn Naj Oleari Colour Fair Eyeshadow Wet & Dry, nijansa Pearly ocean blue, martimex.hr, 128 kn Max Factor Divine Lashes, drogerije, 110 kn Max Factor Miracle Cheek Duo, drogerije, 33 kn MAC Love Me Liquid Lipcolour Reds, nijansa Hey Good Looking, MAC, 200 kn Elizabeth Arden Cool Glow rumenilo, nijansa Nectar, Muller, 244 kn Clinique High Impact Mascara, douglas.hr, 265 kn

 

Treba li dvaput šamponirati kosu prilikom pranja? Evo što kažu stručnjaci

Mia je najmlađa osoba u Zagrebu koja je otvorila slastičarnicu: Za njene je kolače teško je reći jesu li ljepši ili ukusniji

Sabina Glasovac briljirala outfitom u maloj crnoj haljini: 'Nikad ne nosim crno i onda me baš tada ulovite'

Studentice prava nisu prošle nezamijećeno na zagrebačkoj špici: Imaju besprijekorne ljetne outfite

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".