Il Profvmo, istančana terapija aromama

Kolekcija od 46 mirisa usredotočena je na ‘odsjedanje’ parfema na koži...
Vidi originalni članak

Alkemičari, bilo da je riječ o liku iz Coelhove uspješnice ili o ljudima koji udišu “dušu” parfema posvećenih Stingu, Madonni, Katy Perry, Evi Mendes, španjolskom kralju Juanu Carlosu ili sveprisutnoj SJP (Sarah Jessici Parker),uvijek izazivaju zanimanje. Posebice kada parfemski projekti trebaju zaslužiti ime koje će osigurati i dobru tržišnu prođu, poput “Diavola“ Antonija Banderasa ili “Midnight Fantasy“ Britney Spearsina. No što kada trebate nadjenuti ime parfemu kreiranom za čovjeka kojega štuje više od milijardu ljudi?
Dogodilo se to Silvani Casoli nakon što je svojom alkemijom opisala ljubav prema šumama i životinjama kroz prizmu Bavarske, notama limunova cvijeta i proljetne trave, čime je iznjedrila miris za tadašnjeg papu Benedikta. Celebrity mirisima s lakoćom je nalazila ime, no o mirisu koji se nikada neće naći na policama parfumerije, kreiranom za jednoga čovjeka, dvojba između “Water of Hope“ i “Water of Faith“ nije bila mala.

Kako personalizirati čistoću, ideju mira? Delikatnost pristupa jedna je od osobina Silvane Casoli, koja je primarno aromaterapeutkinja, a u svijet parfemskih kreacija ušla je nakon duge karijere u liječenju biljnim esencijama. Njezina kozmetičko-parfemska kuća “Il Profvmo“, osnovana 1991. godine, postalaj e poznata po jednom od najboljih parfema na temu čokolade.

"Chocolat“ je rezultat njezine stvaralačke filozofije te duga i nevidljiva rada na području herbalizma. Cilj je bio stvoriti parfem koji će odgovarati svim ljudima i svim tipovima kože te buditi emocije. Aromaterapeutika i bogato kozmetičko zaleđe u pristupu doživljajnog usmjerili su Silvanu Casoli na kreiranje parfema m koji lijepo i ugodno “odsjeda” na koži. U kolekciji od 46 parfema, u kojoj svaki pojedini parfema omogućuje jedinstven, osoban doživljaj, linija je “Osmo“ (osmoza), a to su parfemi koji prate pH faktor kože.
Kako bi omogućila bolje prianjanje mirisnih esencija lijena različite tipove kože, u tu posebnu liniju du Silvana Casoli uvela je laganu, uljnu bazu od umjesto alkohola, zadržavši nanošenje u (T spreju, kojoj je naziv “Absolu“. Mnogi mirisi pak, poput “Brise de Lavande“, Pr djeluju gotovo tematsko generički. Klasi po ka je prisutna u serijama poput “Gardenia mi Royale“, dok “Encens Epice“ na prvi dojam no donosi techno štih i lako ga je brzopleto ulj poistovjetiti s Armanijevim „Prive Bois no d‘Encens“. Međutim, razvijanje mirisne aure odvest će sn vas u sasvim drugom smjeru. Baš kamo je tra i Silvana Casoli, višestruko nagrađivana no 3t samozatajna dama iz Reggio Emilije odvela da parfemski svijet.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".