Idealno je vrijeme za promjenu frizure! U četiri jednostavna koraka ošišajte šiške

Promjenom vremena, mnogi teže i promjeni nečega na sebi, a najčešće se u tom slučaju odlučujemo za promjenu frizure. Osim nove boje kose, vidljivu će promjenu donijeti, a što drugo nego - šiške
Vidi originalni članak

 Premda je najbolje da se obratite stručnjaku, ako ste jedni od onih koji ne mogu dočekati svoj termin, u samo nekoliko koraka i vi ih sami možete vrlo uspješno skratiti. 

Prvo i osnovno pravilo je suha kosa. Nikada ne režite šiške na mokru kosu. Iako ju je lakše kontrolirati jer vlasi ne lete na sve strane, morate znati da je ona dulja od suhe kose, što znači da će vam se šiške dodatno skratiti nakon što ih osušite. Prije šišanja potpuno suhu i isfeniranu kosu namjestite u položaj kakav će imati i vaše nove šiške. Ni u kojem ih slučaju pri tom postupku nemojte pritiskati dlanom na lice. 

via GIPHY

Uz suhu kosu, nezaobilazan korak je i kvalitetna oprema. Ne morate imati profesionalnu opremu da biste odrezali šiške, ali bi one barem trebale biti oštre i precizne. Ako ste već sigurni u to da sami želite ući u avanturu zvanu šiške, najpametniji je potez uložiti u nove i oštre škare, a potražite ih u specijaliziranim trgovinama s frizerskim priborom. Za vaše potrebe odlično će poslužiti i one najjeftinije.

Prije nego krenete rezati šiške, morate točno znati koji dio i koliko kose želite ošišati. Izdvojite pramen koji ćete pretvoriti u šiške, prebacite ga preko lica, a ostatak kose čvrsto svežite u rep.

Ono što će sigurno pridonijeti rezultatu je i smjer rezanja. Iako nam se logičnim čini krenuti od jednog kraja prema drugom, to će vrlo vjerojatno za posljedicu imati neravne šiške. Da biste to izbjegli, šiške podijelite na dva dijela te ih krenite rezati od sredine. Nakon što ste odrezali jednu stranu, izmjerite visinu odrezane kose te istu stvar ponovite na drugoj strani. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".