Idealan odabir za ljeto: Nova tehnika bojanja kose koja daje bolje rezultate nego balayage

Godinama je balayage bio "go-to" tehnika bojanja kose u salonima i definitivno najpopularnija među klijentima. Ipak, nedavno su u prvi plan došle nešto otkačenije i odvažnije frizure, a tu je u prvi plan došla i nova tehnika, tzv. foilayage.
Vidi originalni članak

Čini nam se kako je balayage kao tehnika bojanja bio odgovor na sve naše želje povezane s kosom. Konačno smo se pozdravili s tipičnim pramenovima i oduševljeno prihvatili pramenove koji izgledaju prirodno i osunčano te kosi daju teksturu. Tehnika, koja originalno potječe iz Francuske, koristi slikarske tehnike poteza boje koju kolorist nanosi "slobodnom" rukom, umjesto tradicionalnog načina provlačenja češljem kroz dijelove kose i presavijanja folije, piše Glamour

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kod izrade tradicionalnih, klasičnih pramenova gotovo se uvijek koristi folija i boja se nanosi od korijena, dok je s balayageom malo drugačije - pojašnjva frizerska stručnjakinja Francesca Dixon za Glamour i dodaje:

- Rezultat je drugačiji jer su balayage tehnika daje suptilniji, "mekši" izgled, dok su kod tradicionalne tehnike pramenovi jako izraženi jer se rade od korijena i efekt je često "prugast". 

Godinama je balayage bio "go-to" tehnika bojanja kose u salonima i definitivno najpopularnija među klijentima. Ipak, nedavno su u prvi plan došle nešto otkačenije i odvažnije frizure, a tu je u prvi plan došla i nova tehnika, tzv. foilayage

Radi se o tehnici koja kombinira balayage s folijama koje se češće koriste u tradicionalnoj izradi pramenova, a rezultat su izraženiji pramenovi, pri čemu je i dalje zadržan prirodan izgled kose. Foilayage se stvara tako da frizer dijeli kosu na nekoliko dijelova, aplicira boju, zatim je stavlja u foliju i ostavlja neko vrijeme. Tako se pojačava svjetlina pramenova, a pritom se zadržavaju prednosti balayage, poput one da ima moć lijepo uokviriti lice. 

Ključ se nalazi u načinu kako kolorist nanosi folije. U tradicionalnoj tehnici izrade pramenova, boja se nanosi od korijena do vrha kose, prije nego što cijeli pramen presavije u jedan komad folije. Ovdje se boja i folija nanose pod određenim kutem, a rezultat su i dalje svijetli i sjajni pramenovi, samo u još boljoj varijanti nego kod balayagea

Prednost ove frizure je ta što se vrlo jednostavno održava i jednako dobro izgleda po izlasku iz salona, kao i nekoliko tjedana poslije, kad kosa već naraste.

 

Leonarda Lončar i kći Marta najstajliš su prizor sa špice: 'Nastojimo biti odjevene u skladu s trenutkom gdje se krećemo'

Odvjetnica izvrsnog stila nosi torbu koja je nekad bila veliki hit, a trendseterice je opet obožavaju

Na špici dugo nismo vidjeli ovakvu eleganciju: Kombinaciji prelijepe dame ne možemo pronaći zamjerku

Gotova za dvije minute: Pogledajte kako napraviti hit punđu, za svaki dan ili posebne prigode

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".