I u svijetu šiški nosi se klasika: Cool cure ovog proljeća obožavaju šiške koje su prošle test vremena

Šiške su ošišane bez oštrih linija, duljine su tako da pomalo dodiruju i trepavice, a ključno je da izgledaju malo - neuredno!
Vidi originalni članak

Sve koji vole klasičan izgled koji je prošao i test vremena, oduševit će činjenica da su tzv. birkin-šiške ponovno među traženijima. Riječ je o jednom od najljepših beauty trendova kojeg ovog proljeća viđamo na društvenim mrežama. Slobodno možemo reći kako je Jane Birkin bila ultimativna "influencerica", prava stilska ikona šezdesetih godina prošlog stoljeća. Ostala je prepoznatljiva po svojim šiškama koje su postale i hit frizura njezine generacije, piše Glamour.

Birkin je svojoj britanskoj ljepoti dodala francuski chic, zbog čega je i danas prava beauty i modna muza. Njezin su zaštitni znak lagane i prozračne šiške, koje izgledaju kao da su nastale bez velikog napora, ali pritom su i dalje elegantne. Šiške su ošišane bez oštrih linija, duljine su tako da pomalo dodiruju i trepavice, a ključno je da izgledaju malo - neuredno! Takav je imidž najjednostavnije postići sušenjem na zraku ili laganim prolaskom prstima kroz šiške.

Čini se kako je i nova generacija, pogotovo ona koja "vlada" Instagramom i TikTokom, prepoznala genijalnost tzv. birkin-šiški. Rado ih nosi i francuska manekenka Louise Follain, a pariška it-djevojka Mara Lafontan preferira ih već godinama. A kako ih tretirati da uvijek izgledaju svježe? Najbolji je savjet, kažu stručnjaci, investicija u kvalitetan suhi šampon jer se šiške mogu brzo zamastiti zbog sebuma na čelu, kao i čestog diranja prstima. 

Za nekoliko općenitih savjeta oko šiški, ranije smo porazgovarali s Evelin Benković, vlasnicom salona Evelina, koja je otkrila što bi osoba trebala znati prije šišanja. Kaže kako, prije svega, treba obratiti pozornost na vlasište jer postoje ona koja rastu prema naprijed i imaju "zvrkove". Kad se šiške ošišaju, one strše poput antena i to je situacija koju, kaže Benković, treba izbjegavati. 

- Kod šiški na kratkim frizurama stvarno treba paziti, bitno je da odgovaraju licu, odnosno da nisu ni prekratke ni preduge. Kod kratke kose iznimno je bitna dobra dužina šiški. To stavljam kao imperativ. To diktiraju širina i dužina brade i duljina nose, odnosno "isturene" jedinice na licu, a šiške moraju biti dulje od toga. Jako je bitno da "omekšaju" lice. Uska i duguljasta lica nerijetko izgledaju umorno pa je bitno da ih šiške omekšaju. Na oštro lice nikako ne idu kratke i oštre linije oko uha.

Što se tiče oblika lica, kod okruglog lica šiške mogu suziti "panoramu" lica, što se postiže tzv. "zavjesa-šiškama" ili kosim šiškama na stranu. Tako se stvori "trokut" koji ide od sredine jagodica prema vrhu čela, a kutevi lica se "maknu" sa strane.

- To je specifično za dugačko i četvrtasto lice i za veliko čelo. Šiške bi trebale pokrivati čelo i širinu lica sa strane. Zato su popularne "zavjesa-šiške" jer se mogu koristiti apsolutno za sve oblike lica. Nema lica kojem takve šiške ne odgovaraju - pojasnila je Evelin za Divu. 

Influencerica pere kosu jednom mjesečno: "Nikada nije izgledala bolje!"

 

Istaknuo se modnim izborom: Poslovno je u Hrvatskoj, ne voli kričave boje, a ne skriva ljubav prema logomaniji

Torba kakvu nosi modno osviještena studentica mnogi imaju na listi želja: 'Pratim trendove i ne bih nosila glomazne tenisice'

Još jedno besprijekorno izdanje Mirjane Rakić: Klasiku je zaokružila efektnim kaputom u žarkoj boji

Špicom je prošetala u "pidžami" i zaslužila čistu modnu peticu: 'Pratim trendove i hrabra sam ih sve isprobati'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".