Hranjive maske za kosu od kokosovog ulja koje možete vrlo jednostavno napraviti kod kuće

Put do zdrave i sjajne kose nikad nije bio kraći
Vidi originalni članak

U savršenom bi svijetu svaki dan bio 'good hair day'. Naša bi kosa bila sjajna i jaka bez svakodnevne 40-minutne rutine za njegu kose ili dvotjednog posjeta frizerskom salonu. Bez obzira na vrijeme ili godišnje doba, ona bi uvijek bila besprijekorno glatka meka i hidratizirana. 

Međutim, savršena kosa zasad može biti samo naša fantazija. Ipak, najbliže tomu je kosa tretirana maskom od kokosovog ulja. Kokosovo ulje sveti je gral njege kose - sadrži laurinsku kiselinu koja potiče rast kose i hidratizira suhe dijelove. Također, nadopunjava proteine koji su izgubljeni bojenjem kose i blajhanjem. 

U maskama za kosu, kokosovo ulje ključni je sastojak za njegovanu i zdravu kosu. 30-minutna maska za kosu može obnoviti vlažnost kose, a ako je ostavite preko noći može joj pružiti zaštitu u nadolazećim tjednima. Sastojke za vašu DIY masku za kosu možete pronaći u baš svakoj trgovini namirnicama. 

Pronašli smo maske od kokosovog ulja koje zahtijevaju manje od pet sastojaka i mogu biti gotova u samo nekoliko minuta. Bilo da je kosa ostala bez sjaja ili je riječ o ispucalim vrhovima, prava maska od kokosovog ulja obnovit će je do savršenstva. 

Maska za hidrataciju kose

Osnovna maska za kosu vratit će vašoj suhoj kosi vlažnost koja joj je potrebna. Sve što vam treba za jednostavan recept su: 

2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
1 žlica meda
1 jaje

Prvo otopite kokosovo ulje na štednjaku ili u mikrovalnoj. Jaja razlupajte u zasebnoj posudici, a nakon toga ih objedinite s ugrijanim uljem. Dodajte med i sve zajedno miješate do homogene smjese. U čistu kosu podijeljenu u slojeve nježno umasirajte masku od korijena do vrhova. Budite sigurni da je svaki sloj podjednako pokriven. Zatim pokrijte kosu kapom za tuširanje, majicom ili ručnikom i ostavite je da djeluje 30-ak minuta. Njegu kose završite pranjem kose omiljenim šamponom i, naravno, vodom. Bit će potrebna 2 ili 3 ispiranja kako bi se maska uklonila u potpunosti. 

Maska za sprječavanje lomljenja kose

Kokosovo ulje samo je za sebe izvor hidratacije. Dodajte jabučni ocat i dobit ćete smjesu koja garantira čvrstu i jaku kosu. Za ovu masku s dvostrukim djelovanjem potrebno vam je: 

2 žličice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
1 žlica jabučnog octa

Rastopite kokosovo ulje, a zatim u njega dodajte jabučni ocat te dobro promiješajte. Nanesite masku ravnomjerno na suhu ili vlažnu kosu od korijena do vrhova. Ostavite da djeluje 15-20 minuta, a zatim isperite. Njegu kose nastavite standardnom rutinom pranja kose. 

Obnavljajuća maska za jako oštećenu kosu

Umjesto da miješate nekoliko različitih namirnica, za ovu su vam masku potrebne samo 2 žlice kokosovog ulja. Nakon što zagrijete ulje, nanesite ga na vlažnu ili suhu kosu. Omotajte je ručnikom i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro isperite masku šamponom koji inače koristite, a zatim osušite kosu. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".