Hladnoća je problematična za kožu: Uz savjete kozmetičarke, naučite se pravilno brinuti o njoj

Temperaturne promjene šok su za kožu koja zahtijeva pomnu i bogatiju njegu u hladnoj sezoni. Kako je ispravno njegovati otkriva Antonija Tretinjak, vlasnica zagrebačkog kozmetičkog salona De Luxe.
Vidi originalni članak

Hladnija sezona zahtijeva i posebnu, bogatiju njegu kože. Niske temperature, hladan vjetar, kao i boravak u grijanim prostorima ostavljaju posljedice na koži pa već s prvim jesenskim danima treba o njoj pravilno brinuti.

- Temperaturne promjene šok su i za kožu pa ona prolazi jednu vrstu transformacije. Da bi joj olakšali, prvo treba ukloniti gornji “odumrli” sloj koji smo nastojali očuvati u želji da što duže ostanemo preplanuli. Nakon toga možemo početi sa intenzivnijim tretmanima jer smo omogućili bolju penetraciju i djelovanje aktivnih sastojaka iz preparata. Sada je pravo vrijeme za rješavanje konkretnih problema kože - pojašnjava Antonija Tretinjak, vlasnica zagrebačkog kozmetičkog salona De Luxe

Tretinjak kaže kako je jesen idealno vrijeme za neke intenzivnije preparate i tretmane, ali i za intenzivniju njegu:

- Tretmani na bazi AHA kiselina, vitamina C ili retinola, ali i hranjive maske i jača hidratacija. Treba imati na umu da se navedeni tretmani rade u profesionalnim salonima, kao i da ih se mora prilagoditi tipu i stanju kože, kao i problematici koju želimo riješiti, dok za pojačanu njegu iskoristite vrijeme kada ste kod kuće.

Bez obzira na to imate li problema s nečistom i aknastom kožom, borama, hiperpigmentacijom ili ožiljcima bilo koje vrste, sad se kreće s tretmanima kako biste iduću sezonu sunca dočekali spremni. 

Pijete premalo vode i ne znate kako popraviti tu naviku? Donosimo nekoliko savjeta

 

- Tu prvenstveno mislim na srednje duboke i duboke kemijske pilinge, razne oblike dermoabrazije, mezoterapijske tretmane dermapenom te sve tretmane kojima je sunce izrazita kontraindikacija za izvođenje - kaže Tretinjak i pojašnjava kako jesen i zima vrijeme pripreme za ljeto pa je najbolje sad napraviti plan onoga što želimo postići, zatim potražiti pomoć stručnjaka i krenuti s tretmanima i pravilnom kućnom njegom. 

- Koži treba vremena za regeneraciju, posebno nakon intenzivnijih tretmana koji prave rezultate daju s odmakom od dva do četiri tjedna, ovisno o tretmanu.  Što smo stariji, vrijeme za regeneraciju se povećava. I ono najvažnije, SPF faktor nije samo za ljeto. Koristite ga tijekom cijele godine, no tijekom jeseni i zime faktor može biti nešto niži, a praktično je imati toniranu kremu ili puder s faktorom 15 - zaključila je kozmetičarka. 

 

Sabina Glasovac briljirala stajlingom: 'Nikad ne nosim crno i onda me baš tada ulovite'

Majstorica za obrve otkriva tajnu savršeno oblikovanih obrva: "Bacite pincetu iz ruku"

Jedno od najodvažnijih izdanja na špici: Coolerica je trendove isfurala na svoj način

Naučite oprati kosu kod kuće na način da ima efekt kao pri izlasku iz frizerskog salona

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".