Hidratacija je ključna, kao i jačanje kose: Top savjeti kako promijeniti beauty rutinu u jesen

Promjena beauty rutine prema jesenskim potrebama može vam pomoći očuvati zdravu i sjajnu kožu, kosu i nokte tijekom ove sezone
Vidi originalni članak

Jesen je vrijeme promjena, ne samo u bojama prirode, već i u našoj beauty rutini. Dok se temperatura spušta, vlaga opada, i koža i kosa traže posebnu njegu kako bi ostale zdrave i sjajne. Evo nekoliko ključnih savjeta za promjenu beauty rutine i pripremu za jesenske izazove.

Hidratizirajte kožu bez iznimke
Jesen donosi suši zrak, što može dovesti do dehidracije kože. Ojačajte hidrataciju kože koristeći bogate, ali nekomedogene kreme za lice. Dodatno razmislite o serumima s hijaluronskom kiselinom koji će pomoći zadržati vlagu u koži. I ne zaboravite na hidratizaciju tijela kako biste spriječili suhu kožu.

Nježno čišćenje lica
Ponovno razmotrite svoj proizvod za čišćenje lica. Jesen je vrijeme kada je koži potrebna nježnost, pa razmislite o blagim, hidratantnim čistačima. Izbjegavajte preagresivne proizvode koji bi mogli isušiti kožu.

Prilagodite šminku jesenskim bojama
U jesen, možete eksperimentirati s dubljim i toplijim bojama šminke. Sjenila u bakrenoj, tamno smeđoj ili boji šljive mogu dodati toplinu vašem izgledu. Također, razmotrite upotrebu tekućih ruževa u jesenskim nijansama koje će naglasiti usne.

Jačanje kose
Temperatura i dolazak jeseni mogu uzrokovati suhu i lomljivu kosu. U svoju beauty rutinu uključite duboko kondicioniranje kose, posebno ako koristite toplinske alate za stiliziranje. Pravilna hidratacija i korištenje tretmana za obnovu kose mogu pomoći očuvati njezinu vitalnost.

Njega noktiju
Nokti također zahtijevaju posebnu pažnju u jesen. Upotrijebite hidratantne kreme za ruke i nokte kako biste spriječili suhoću i lomljivost noktiju. Tamnije nijanse laka za nokte su popularne u ovo doba godine i dodatno mogu zaštiti vaše nokte.

Zaštita od sunca i UV zračenja
Iako jesen donosi hladnije vrijeme, ne zaboravite na zaštitu od UV zračenja. Upotreba kreme sa SPF zaštitom i zaštita kože od štetnih sunčevih zraka važna je tijekom cijele godine, uključujući jesen.

Traper na traper izgleda jako cool kada se 'isfura' na način kako to radi zgodna modna urednica
Simpatična dama spaja 'nespojivo': Kožna suknja i chic sako izgledaju odlično u kombinaciji s mule cipelama
Izdvojili smo najbolje pernate jakne iz omiljenog high street dućana

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".