Hello, sunshine

Nažalost, tek ljeti počinjemo razmišljati o štetnosti sunca za kožu. Ipak, nikad nije kasno za pozitivne promjene.
Vidi originalni članak

  SPF KREME

Sunce je svake godine sve opasnije, a naša osviještenost ne raste sukladno s time. Kreme sa zaštitnim faktorom trebali bismo nanositi na kožu svakodnevno (čak i tijekom zime!) kako bismo kožu održali mladolikom i sačuvali zdravlje, posebice kada je riječ o koži lica koja je i mnogo osjetljivija. Ipak, nosimo ih samo tijekom ljeta kada nas vrućina i jake sunčeve zrake podsjećaju na to da smo bez zaštitnog faktora – poprilično nezaštićeni. Danas nije dosta da krema sadrži bilo kakav zaštitni faktor i UVA i UVB zaštitu, već trebate birati one sa zaštitnim faktorom 30+ koje će vam (bez brige!) pružiti jednako izražajan i ujednačen ten, ali i štititi od opeklina. Birajte kreme, fluide i kreme u spreju, to je najbolji izbor za svakodnevno sunčanje na godišnjem odmoru.

Green People Scent Free Sun Lotion SPF 30 je vodootporan, nema mirisa i 82% organski! (199,90 kn, www.organska-kozmetika.hr)

Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry Skin SPF 30 jednako štiti nanese li se na mokru ili suhu kožu, i to lica ili tijela(231 kn, Müller)

Collistar Crema Abbronzante SPF 50+ ima iznimno visoku zaštitu, a ubrzava tamnjenje! (259 kn, Douglas)

Earth’s Best Mineral Sunscreen SPF 30 mineralna je, prirodna zaštita bez parabena i mirisa. (10 funti, www.lookfantastic.com)

Shiseido Expert Sun Aging Protection Cream Plus SPF 50+ usporava starenje i iznimno štiti kožu (30 funti, www.lookfantastic.com)

Nivea Sun Protect & Moisture Moisturizing Sun Spray SPF 30 lagana je, mirisna, a moćna i vodootporna zaštita od sunca! (199,90 kn, DM)

UBRZANO TAMNJENJE

Teksturi ulja katkada je teško odoljeti, posebno kada je riječ o suhoj inačici. Ovakvi proizvodi za sunčanje najčešće imaju vrlo nizak zaštitni faktor i fantastičan miris (neki čak i bronzing-efekt), no brendovi sve više rade na novim formulama koje istodobno štite većim faktorom i uz izvrsnu mazivost i miris imaju i akceleraciju tamnjenja. S druge strane, znamo da ćete htjeti bez razmišljanja posegnuti i za legendarnim “vulgaris” konzervama guste, pekmezaste mase s mrkvom ili kakaom koja garantira ubrzano i postojano tamnjenje. No imajte na umu, iako će koža biti vrlo lijepa, da je to dugoročno najlošiji izbor.

Lancome Soleil Bronzer SPF 30 ima i čestice za samotamnjenje, a preplanulost ujednačava (24,50 funti, www.lookfantastic.com)

Nuxe Sun Huile Bronzante SPF 30 prikladan je za lice i tijelo i ima anti-age efekt (175 kn, Online Ljekarna Cone)

Lancaster Sun Beauty Satin Sheen Oil SPF 30 uz ubrzano tamnjenje ostavlja predivan blagi sjaj kože (223 kn, Douglas)

Nivea Sun Protect & Bronze SPF 30 ubrzava tamnjenje uz vodootpornu formulu (199,90 kn, DM)

Bronzao Au Cacao ostavlja jaku i uistinu predivnu egzotičnu preplanulost, no nema zaštitni faktor (99,90 kn, Douglas)

Olival Sun Oile SPF 30 ulje za sunčanje nema konzervansa i sadrži maslinovo ulje! (69,90 kn, DM)
 

ZA OSJETLJIVE

Osjetljiva koža zahtijeva posebnu njegu. Mnogobrojne djevojke imaju problematičnu kožu koja ne podnosi ni klasične kreme za sunčanje, a kamoli jako sunce. Fluidi s faktorom 50+ ovdje su najbolji izbor, no birajte ih ovisno o onome za što vam treba; krema za lice neka bude na licu, a ona za tijelo samo na tijelu.

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 iznimno je lagan mineralni fluid za lice s visokim zaštitnim faktorom(315 kn, Kiehl’s

Uriage Bariesun Stick Mineral SPF 50+ mineralni je stick koji nema parfema, visoko štiti i pritom je vodootporan! (12 funti, www.lookfantastic.com)

Galderma Daylong Extreme SPF 50+ losion je prikladan za kožu osjetljivu na sunce i iznimno je vodootporan (199,78 kn, u ljekarni)
 

PRIRODAN IZBOR

Živimo u vremenu kada se posebno cijeni organski pristup životu, pa tako i ljepoti. Prirodna ulja iz raznovrsnih sjemenki pogodna su za sunčanje jer imaju vlastiti zaštitni faktor koji je najčešće nizak, no neki zaista ruše rekorde: ulje sjemenki maline od 30 do 50 SPF, ulje sjemenki mrkve 40 SPF, ulje lješnjaka između 10 i 30 SPF, sojino ulje 10 SPF, ulje pšeničnih klica 20 SPF. Ova ulja imaju i pred-nosti poput protuupalnih svojstava, duboke hidratacije, djeluju protiv prištića, strija, komaraca, potiču preplanulost... Međutim, samo jedno od tih ulja neće vam pružiti sve prednosti koje ima jedna krema (koja također može biti organska). S druge strane, izbjegavajte upotrebu kanta-rionova i lanena ulja kada se izlažete suncu jer rade dugoročnu štetu koži i povećavaju osjetljivost.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".